KODAR: Toplumun özgürlüğü kadın özgürlüğünden geçiyor

Demokratik ve Özgür Doğu Kürdistan Topluluğu (KODAR) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada özgür toplumun kadının özgürlüğü ile mümkün olduğunu kaydetti.

KODAR yaptığı yazılı açıklamada “Özgür toplum ve özgür yaşamı savunma zamanı” hamlesine olan bağlılığını ifade ederek, başta Kürt halkı olmak üzere İran halklarını her zamankinden daha fazla örgütlenmeye çağırdı.

Kürdistan Özgürlük Hareketi ve Kürt kadınının öncülüğündeki mücadeleye vurgu yapan KODAR,  “25 Kasım sadece kadınlar için, kadına yönelik şiddete karşı mücadele günü değildir, aynı zamanda genel anamda özgürlük mücadelesi ve erkek egemenliğinden kurtuluşun günüdür” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Kadın özgür olmadan toplum özgür olmaz” sözünü hatırlatan KODAR, bugün Kürdistan, İran ve Ortadoğu’da özgürlüğün kadın özgürlüğüne bağlı olduğunun altını çizdi.

Kadın, toplum ve ekoloji arasında bağ kuran KODAR, “Kadın özgür olmadan hiçbir zaman toplum özgür olmayacak ve ekolojik olarak yenilgiden kurtulamayacaktır” diye belirtti.

Abdullah Öcalan’ın özgür kadın özgürlükçü ve ekolojik hakikati öncülüğünde binlerce kadın ve gencin canlarını feda ettiğini belirten KODAR, “Özgürlük Hareketi’nin kadın şehitleri özgür yaşamın gerçek sahipleri ve ezilen toplumlar ile kadınların kurtuluşunun müjdesidir” diye kaydetti.

Kürt kadınlarının özgürlüğünün yegane yolunun topyekün mücadele olduğunun ifade eden KODAR, son olarak şunları belirtti: “Tüm kadın ve erkekler ile özellikle Doğu Kürdistan ve İran toplumun farklı kesimlerini özgürlük mücadelesinde her zamankinden daha fazla örgütlenmeye çağırıyoruz. Kuşkusuz, özgür toplum ve özgür halk ancak kadın özürlüğü ile mümkündür ve Kürt toplumu özgür kadın mücadelesi sayesinde özgürlüğe yaklaştı.”