Komalên Ciwan, Xakurkê’de ‘canlı kalkan’ olmaya çağırdı

Gençlik hareketi Komalên Ciwan Koordinasyonu, Türk devletinin Xakurkê’ye yönelik saldırılarının “çok kapsamlı bir işgal saldırısı” olduğunu belirterek, gençleri canlı kalkan olmaya çağırdı.

Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Komalên Ciwan Koordinasyonu,  “en radikal tutumun” gerekli olduğunu belirtti.

Komalên Ciwan,  “Sömürgeci TC devleti ve onun yeminli Kürt ve Kürdistan düşmanları olan AKP-MHP faşist rejimi tarafından yıllardır aralıksız bir şekilde Xakurkê’ye yönelik devam eden işgal saldırıları zirveye ulaşmıştır. Sömürgeci TC devlet geleneğinin son temsilcileri olan AKP-MHP faşist rejimi bütün politikalarını Kürt imhası ve inkârı üzerinde yürütmektedir. Kürt Özgürlük Hareketiyle kazanımlarını ilk defa kalıcı hale getiren Kürdistan halkının bu kazanımlarına tahammül edemeyen AKP-MHP faşizmi yıllardır bu kazanımların kalıcı hale gelmesinden dolayı büyük bir korku içerisine girmiştir. Bunun için Kürdistan’ın birçok bölgesine yönelik işgal saldırısı yürütmektedir" dedi.

Sömürgeci TC devletinin işbirlikçi şebekelerin yardımıyla bu işgal saldırılarını yürüttüğünü belirtilen açıklamada, "Xakurkê’ye yapılan işgal saldırısı ne ilk ne de son işgal saldırısıdır. 1983’ten bu yana KDP’nin bizzat açık desteğiyle 30 kez sözde sınır ötesi işgal saldırıları düzenlemiştir. Bu 30. işgal saldırısında KDP ve AKP’nin kirli ilişkileri çok net şekilde açığa çıkmıştır. Bradost alanına yapılan bu işgal saldırılarını öyle basit saldırılar olarak ele almamak gerekiyor. Sömürgeci TC devletinin Bradost alanına hakimiyet sağlaması demek Başûrê Kurdistan’ın bütün kazanımlarının tehlikeye girmesi demektir. Sömürgeci TC devleti işgal saldırılarını Efrîn’de olduğu gibi demografisini değiştirmek, coğrafyasını rant sahasına açıp talan etmeyi planlamaktadır" denildi.

"Bu kadar kapsamlı bir saldırıya karşı tüm Kürt gençliğinin tavrı ve tutumu, yönünü bu alanlara vermek olmalıdır" denilen açıklamada şu çağrıya yer verildi:

Bütün Kürdistan gençliğini, açlık grevi direnişçilerinin ruhuyla Bradost’u sahiplenmeye Başûrê Kurdistan gençliğini Xakurkê’de Türk işgaline karşı canlı kalkan olmaya çağırıyoruz. Tarih özgürlük hareketimizin 45 yıllık mücadele ve direnişini başarıları ve kazanımlarla dolu olduğunu yazmıştır. Bundan sonrası içinde yazacaktır. Xakurkê ve Bradost alanına sömürgeci TC devleti girebilir ama çıkması o kadar kolay olmayacaktır. 2008’deki gibi işgalci TC ordusu askeri güçlerini gerillanın pençelerinden tereyağından kıl çeker gibi çekip alamayacaktır.

Bunun için Kürdistan halkının yurtsever, yiğit ve fedakar gençliğine çağrımızdır; gelin Xakurkê’yi ülkemize cennet, düşmana ve işbirlikçilere cehenneme çevirelim. Direnerek bugünlere geldik, direnerek başardık, direnerek zaferi elde edeceğiz. Direnen kazanır direniş kazandırır.”