Kürdistan Halk İnisiyatifi: Her yeri direniş alanına çevirelim

Kürdistan Halk İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için direnişi büyütme kararı aldığını duyurarak, "Sonuç alana kadar her yeri direniş alanına çevirmeye çağırıyoruz" dedi.

Kürdistan Halk İnisiyatifi tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Gün, birlik olma, faşizme karşı alanlarda olma günüdür" denildi.

'AKP-MHP YOK OLUŞUNU ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR'

Kürdistan Halk İnisiyatifi'nin açıklaması şöyle:
"Bilindiği gibi genelde Ortadoğu'da, özelde  Kürdistan’ın dört parçasında büyük gelişmeler yaşanmakta  ve halkımızın direnişiyle beraber kazanımları da gün geçtikçe artmaktadır. Önderliğimizin muazzam direnişi halkımızın binbir emeğiyle açığa çıkan bu kazanımlarını engellemek ve ortadan kaldırmak için AKP-MHP faşist yönetimi gözü dönmüş kızgın boğa misali her tarafa hunharca saldırmakta ve kendi yok oluşunu böyle engellemeye çalışmakatadır. Ne uluslararası alanda ne de Kürdistan’da söyleyecek sözü, gücü kalmayan AKP-MHP faşist yönetimi elindeki bütün kartlarını oynamış, artık verecek tavizleri ve edecek tehditleri kalmamıştır. Her faşist yönetim gibi AKP-MHP faşizmi de sonu yaklaştıkça daha fazla hırçınlaşmakta ve ne kadar çok kükrersem o kadar güçlü görünür, zayıflığımı kapatırım modundadır. Oysa halklar ve onun direniş tarihi bu gibi faşizm süreçlerini defalarca tecrübe etmiş ve bu faşizmin de her an yıkılacağı  bilinen bir gerçektir.

İMRALI'DAKİ YANGIN

Her anlamda köşeye sıkışan AKP-MHP faşizmi,  İmralı'da muazzam direnişini sürüdüren Önderliğimiz üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi devam ettirmekte ve  tecritle beraber halkımızın iradesini kırmaya çalışmakatadır. Son olarak İmralı'da çıkan yangın ile bu tecridi bir üst aşamaya çıkartığını ilan etmiştir. Yangının faşist yönetim tarafından açıklanış şekli ve şu an sessiz konumları bunu açıkça göstermiştir.

'ÖNDERLİĞİMİZ İÇİN SONUNA KADAR DİRENİŞ!'

Ancak AKP-MHP faşizmi bilmelidir ki bugüne kadar Önderliği etrafında ateşten çember olan halkımız bugün de bu duruma asla sessiz kalmayacaktır. Her bir Kürt genci ve kadını sessiz kalmamakla beraber fedai bir ruhla Önderliği için sonuna kadar direnecektir. Faşist soykırımcı sistemin topyekûn özel savaş saldırısına karşın topyekûn devrimci halk savaşı direnişini de her alanda, her sokakta, her mahallede  yükseltmeye  devam edecektir.  Ordadoğu'da, Türkiye de demokratik özgür bir yaşamı oluşturmanın yolu başta Önderliğimiz olmak üzere tüm Türkiye halkalarının üzerindeki tecridi kırmakla mümkündür. Özel savaşın saldırılarına karşın Önderlik etrafında kenetlenip Özgür Önderlik ile  kendimizi yaratacağız.

'HER YERİ DİRENİŞ ALANINA ÇEVİRMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Bu anlamda başta Kürdistan ve Türkiye halkları olmak üzere her anda  ve her yerde birlik olmak, ortak ruh ve direnişle demokratik Türkiye’yi inşa etmek için, başta Kürt gençliği ve kadınları olmak üzere tüm kahraman halkımızı ve dostlarını İmralı tecridini kırmak, AKP-MHP faşizmini yıkmak, Türkiye’yi demokratikleştirmek  ve Kürdistan’ı özgürleştirmek için güçlerimizi birleştirmeye, devrimci demokratik direnişimizi her alanda yükselterek, Kürt halkını ve dostlarını sonuç alınıncaya kadar her yeri direniş alanına çevirmeye çağırıyoruz.
Büyük kazanımlar büyük direnişlerle gerçekleşir. Bu temelde Önder Apo’nun yoldaşları olarak her sokağı ateşten çember, her mahalleyi direniş kalesi yapmayı, faşizme ve onun özel savaş argümanlarına karşı Güneşimizin etrafında kenetlenerek alanlara çıkmaya, kesintisiz direniş hattını örmeye, mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz."