Kürdistan topraklarını korumak için işgalcilere karşı siper oldu

Cenga Heftanin direnişinde öncü rol oynayan Ferman Memyan, Kürdistan topraklarını savunmak için işgalcilere siper oldu.

Türk devletinin işgal saldırısına karşı Heftanin direnişinde yer alan HPG gerillası Ferman Memyan (Semih Kaplan), işgalcilere ağır darbeler vurarak ölümsüzler kervanına katılan gerillalardan biri. Zirvede yaşayan şahin gibi iradeli ve cesaretli olan Ferman Memyan, Kürdistan doğası ile bütünleşmiş bir ceylan gibi tanınıyordu. Gülüşü umut dolu olan Ferman Memyan, savaş ortasında bile gülümsediğinde herkese moral ve motivasyon kaynağı oluyordu. Yakından tanıyanların onu sevmemesi ve ona bağlanmaması mümkün değildi.

Şehit Ferman'ın arkadaşları onu şu sözlerle anlatıyor: "Heval Ferman önderliğe ve şehitlere bağlıydı. Her anlamda önderlik ruhu ile yaşama renk katıyordu. Kendisini geliştirmeyi sevdiği ve bunun görev bildiği için her gün kendini eğitiyordu. Önderlik ideolojisini daha iyi tanımak için çabalıyordu ve bunun için yoğunlaşıyordu. Heval Ferman demokratik modernite gerillasıydı. Devrimci halk savaşında aktif olarak yer aldı ve üzerine düşen görevi başarılı bir şekilde yerine getirdi."

TÜRK DEVLETİ HEFTANİN'DE BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞACAĞINI BEKLEMİYORDU

Şehit Ferman ile röportaj yaptığımızda Cenga Heftanin direnişine ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı: "Türk devletinin ana akım medyada şimdiye kadar yaptığı propagandalar gerçeğe uzak. Heftanin'de başardıkları bir şey yok tam tersi çok büyük kayıplar verdiler. İlerlemek istedikleri her yerde gerillanın tarihi direnişine çarpıyorlar. Herkes bilsin ki gerilla şimdiye kadar hiçbir alanı bırakmamıştır, bırakmayacaktır da. Heftanin'e girmek öyle kolay olmayacak onlar için. Kürdistan'ın bu cennet alanı onların cehennemi olacak.

Alanlara yerleştirilen askerlerin hiçbiri rahat hareket edemiyor, hepsi gerillanın hedefindedir. Doğru birkaç bölgeyi almışlar ama oralarda da gerilla geri çekilmedi. Gerillalar bölgede sürekli askerlere yönelik eylem yapıyor, bu durum da askerlerde bir korku psikolojisi yaratıyor. Türk devleti böyle bir durumla karşılaşacağını beklemiyordu, başta çok rahat hareket ediyorlardı. Tekniklerine güveniyorlardı. Fakat gerilladan darbe yedikten sonra psikolojileri bozuldu. Gerillaların ne zaman saldıracağını bilmiyorlar."

YOLDAŞLARI ONA VERDİKLERİ ZAFER SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMEK İÇİN DİRENİYORLAR

Heftanin direnişi Kürdistan halkı üzerinde çok büyük bir etki yaratırken, düşmana karşı da yurtseverlik duygularını bir kez daha güçlendirdi. Şehit Ferman Memyan halka şu çağrıda bulunmuştu: "Kürdistan halkına çağrımdır, nasıl ki gerilla düşmana karşı büyük bir kahramanlıkla direniyorsa, halkın da faşizme karşı durarak gerillayı tamamlaması gerekiyor. Çünkü herkes işgalci devleti çok iyi tanıyor. Kürdistan halkının tamamı işgalci devletin hedefindedir. Özellikle Güney halkımızın bu işgale karşı sessiz kalmaması lazım. Kürdistan'ın her alanına saldırıyorlar ve sivilleri katlediyorlar. Bizler halkımızın fedaileriyiz, Kürdistan'ın her alanında halkımızın kazanımlarını savunmaya hazırız. Türk devletini Heftanin ve Kürdistan'ın tüm alanlarında yeneceğiz."

Ferman Memyan Cenga Heftanin direnişinde öncü bir rol oynadı. Varlığı ile işgalcilere karşı siper oldu. Bütün gücü ile direnişe katıldı ve son nefesine kadar Kürdistan toprağını savunmak için fedai bir ruhla mücadele etti…