Kürt parti ve kurumlar, ambargoya karşı Maxmûr'da

DTK, HDP, PDK-T, PİA ve Azadî Partisi temsilcileri, ambargo altındaki Maxmûr Kampı’nı ziyaret etti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Berdan Öztürk, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-T) Hozan Kardaş, İnsan ve Özgürlük Partisi'nin Genel Başkanı Mehmet Kamaç, Azadî Partisi’nden Cemal Sate ve HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın da aralarında bulunduğu bir heyet, yaklaşık 7 aydır ambargo altında olan Maxmûr Kampı’nı ziyaret etti. Heyeti, Maxmûr Halk Meclisi Eşbaşkanı Hecî Kaçan’ın da aralarında bulunduğu yöneticiler karşıladı.

ÖZTÜRK: SALDIRI VE AMBARGO KABUL EDİLEMEZ

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, kampın '90’lı yıllarda devletin baskından kaynaklı sınır hattındaki kentlerden göç edenlerin yerleştiği bir yer olduğunu hatırlattı. Kamp sakinlerinin tüm baskılara rağmen baş eğmediğini vurgulayan Öztürk, kamp üzerindeki ambargoya işaret ederek, “Maxmûr’un durumunu yakından takip ediyoruz. Bu saldırı ve ambargo kabul edilemez” dedi. Kürt halkının kendi arasındaki düşmanlıklara son vermesi gerektiğine dikkat çeken Öztürk, Türk devletinin, Kürt halkının iradeleşmemesi için politika yürüttüğünü söyledi.

BAŞARAN: MAXMÛR'UN SESİNİ DUYURACAĞIZ

HDP’li Başaran, bir süredir gündemde olan Kürt ulusal birliğinin de ziyaretlerinin amaçları arasında olduğunu belirtti. Maxmûr’un hem ambargo altında olduğunu hem de DAİŞ’in saldırılarıyla karşı karşıya olduğunu söyleyen Başaran, “Bu ambargo ve kuşatmanın kaldırılması için çaba içerisindeyiz. Maxmûr’un sesini her yere ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

KAMAÇ: HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ

İnsan ve Özgürlük Partisi'nin Genel Başkanı Mehmet Kamaç da ambargonun kaldırılması için her türlü çabayı göstereceklerini belirtti.