Kürt siyasetçi Alınak tutuklandı

Kürt siyasetçi ve Yazar Mahmut Alınak, tutuklandı.

Kars'ta 13 Şubat'ta evine yapılan baskında gözaltına alınan Kürt siyasetçi ve yazar Mahmut Alınak, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Alınak, savcılık ifadesinin ardından, 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi ve tutuklandı. Alınak'ın suç isnadı hakimlikte 302'nci maddeye çevrildi.

TUTUKLAMA BAHANELERİ

Mahmut Alınak'a dönük hukuksuz suçlamalar ise şöyle:
"Mehmet Tunç ve Bêkes' kitabının gelirini Tunç'un ailesine bağışlaması, akrabaları ile yaptığı sohbetler, hükümete yönelik eleştirel yazıları, husumetli iki ailenin barışa aracılık teklifi ve Amed'de çöp taşıyıcıları ile birlikte çöp toplayarak kamuoyu nezdinde duyarlılık oluşturma girişimleri."

'DEVLETİN PERİŞANLIĞINI GÖSTERİYOR'

Alınak, savunmasında, "Polis ve savcılık sorgusundan da anlaşılacağı gibi PKK/KCK üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatıldı ancak savcılık ifadesinden sonra ne olduysa suçlama ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozma suçuna dönüştürüldü" dedi.
Alınak, "Bu pespaye delillerle bir insanı suçlamak devletin aczini ve perişanlığını göstermektedir. Hitler faşizminden destek alan bir faşizm ile karşı karşıyayız" diye konuştu.
Polisin, Mahmut Alınak'ı yaka paça götürmesi üzerine Alınak, "Sizin devletiniz ve hukukunuz bu kadar" diye tepki gösterdi. Polisin "Hadi yürü yürü" demesi üzerine Alınak, "Sen yürü. Biz sizden korkmuyoruz" karşılığını verdi.