Kürdistan'ın cesur yürekleri oldular

Büyük bir cesaretle Heftanîn savaşında yer alan ve korkusuz bir şekilde düşmana karşı mücadele eden gerilla Armanc Welat ve Zinarîn Zinar, 19 Ekim 2020 yılında ölümsüzler kervanına katıldı.

Heftanîn direnişinde yer alan gerillalar Armanc Welat ve Zinarîn Zinar, 19 Ekim 2020 yılında ölümsüzleşmeden önce PKK’nin kişiliklerinde nasıl bir dönüşüm yarattığını ve etkilendikleri gerilla yaşamını paylaşmıştı.

 

HPG’li Armanc Welat (Orhan Mihemed) 1997 yılında Efrîn'de dünyaya geldi. Yurtsever bir ailede büyüyen Armanc Welat, 2015 yılında PKK'ye katıldı.

Gerillaya katıldığında en çok PKK'deki yoldaşlık ilişkilerinden etkilendiğini anlatıyor: "PKK'de yaşanan yoldaşlık beni derinden etkiledi. Çünkü örgüt içinde en çok hissedilen şey yoldaşlıktır. Özellikle bu eğitimde hareketimiz ile Önder Apo gerçekliğini çok yakından gördüm ve tanıdım. Çünkü sistemde insanlar kendilerini bu seviyede tanımlayamazlar. Ancak PKK'nin eğitiminde, tarihini ve kimliğini daha iyi tanırsın. Bu da Önder Apo'nun emekleri ile oluşan bir durumdur.

Hareketi tanıdıktan sonra kişiliğimde bir çok değişim yaşadım. Amacımdan tutalım da irademin güçlenmesine kadar. Çünkü PKK, ölüm karşısında yeni bir yaşam inşa etti. Köleliğe karşı özgürlüğü yarattı. Bu da bizi en fazla etkileyen durumlardan biri oldu."

Armanc Welat, değerlendirmesinin sonunda da Kürdistan gençlerine şöyle sesleniyor: "Bütün gençlerimizin özgürlük hareketine katılması gerekiyor. Çünkü özgürlük hareketi, bütün dünya için bir ışık olmuştur. Gençler ve kadınlar ancak bu mücadelede varlığını ve özgürlüğünü elde edebilir."

 

PKK'DE KENDİMİ TANIDIM

YJA Star gerillası Zinarîn Zinar (Selwa Şêx Mihemed) ise Kobanê'ye bağlı Bîrzinar köyünde dünyaya geldi. Yurtsever bir ailede büyüyen Zinarîn, kardeşi aracılığı ile hareketi tanıdı ve 2017 yılında gerilla saflarına katıldı.

Medya Savunma Alanları'nda gerilla olan Zinarîn Zinar, kardeşinin şehit düşmesinin ardından iddiasını daha da büyüterek mücadele eder. Değerlendirmesinde şehit kardeşinden şöyle bahsediyor: "Kardeşimin şehadetinden sonra mücadele iddiamı daha da büyüttüm. Silahını yerde bırakmak istemedim. Kardeşimin şehit düşmesi beni çok etkiledi.

Gerillaya ilk katıldığımda bu zorlu yaşam koşullarında nasıl mücadele edeceğim diye endişelendim. Başlangıçta bazı zorluklar yaşadım, fakat gerilla yaşamını öğrendikten sonra gerillayı daha çok sevdim. Bunun için dağda kalma arzum daha da büyüdü. Daha fazla pratik içerisinde yer almak istedim. Özellikle kadın tarihini okuduktan sonra kişiliğimi daha iyi tanımak istedim."

Zinarîn Zinar, değerlendirmesinin sonunda harekete bağlığını ve amacını şu sözlerle belirtiyor: "Özgürlük hareketinde tarihimi, en önemlisi de kendimi tanıdım. Kendimi tanıdıktan sonra özellikle heval Sakine ve Bêrîtan'ın duruşunu esas alarak onların çizgisinde ilerledim. Ve kardeşime verdiğim söze sahip çıktım. Şehit kardeşimin cesaretine ulaşmak istiyorum. Kürdistan gençlerine de çağrım; PKK saflarına katılın. Kendilerini, tarihlerini tanımalı ve sahip çıkmalılar. Çünkü kendini tanıyan yaşamı da kazanır."