Kürdistan'ın kentleri beyaz örtüye büründü

Hakkari, Muş, Bitlis ve Şırnak’ın Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 821 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

Van, Hakkari, Bitlis, Muş ve Şırnak’ın Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde dün etkili olmaya başlayan kar yağışı aralıksız devam ediyor. Kar ve tipi nedeniyle Van'ın Çatak ilçesinde 124, Bahçesaray'da 70, Başkale'de 22, Çaldıran'da 44, Erciş'te 12, Gürpınar'da 30, İpekyolu'nda 5, Muradiye'de 60 ve Tuşba'da 5 yerleşim yerinin yolu kapandı. Van-Bahçesaray karayolu da ulaşıma kapanırken, yolların açılması için çalışmalar devam ediyor.

HAKKARİ 

Hakkari ve ilçelerinde kar nedeniyle toplam 74 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Kar yağışından kaynaklı kent merkezi ve Yüksekova ilçesi beyaza büründü.

MUŞ

Muş merkez ve ilçelerinde de yoğun kar yağışı yaşanıyor. Kent merkezine bağlı 17, Hasköy'de 1, Korkut'ta 10, Bulanık'ta 55, Malazgirt'te 65 ve Varto'da 3 köy yolu ulaşıma kapandı. Kentin birçok yerinde sis de etkili oluyor. 

BİTLİS 

Hava sıcaklığının eksilerde seyrettiği Bitlis'te ise, 224 köy yolu ulaşıma kapandı. Yolların açılması için dün geceden başlayan çalışmalar devam ediyor. 

ŞIRNAK

Bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle Şırnak’a bağlı Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri ve ilçelere bağlı birçok köyün yolu ulaşıma kapandı. Kente ve köylere giden yurttaşlar yolların kapanmasından kaynaklı zorlu anlar yaşarken, Beytüşşebap ilçesine yaklaşık 2 km yol yürümek zorunda kaldılar.