Süleymaniye Valisi: Kürt partileri ulusal birliği esas almalı

Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, Kürt partileri arasında birlik çağrısında bulunarak, “Silahlarımız birbirine nişan almamalı, birbirinin arkasında kale gibi sağlam durmalı ve Kürdistan'a yapılacak her türlü saldırıya karşı kalkan olmalıdır” dedi.

ANF’ye konuşan Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, uluslararası meselelerde de Kürtlerin birleşik tavır alması gerektiğini söyledi.

"Türkiye için arzumuz, umudumuz ve bakış açımız, çözüm için savaş ve silah seçeneğini kullanmak değildir. Bölgede barış ve huzurun tesis edilmesinden ve korunmasından yanayız” diyen Ebubekir, bölgede huzur ve sükuneti sağlamanın herkesin görevi olduğunu kaydetti.

Kürtlerin iç sorunlarının çözümü için birlik olması gerektiğine de dikkat çeken Ebubekir, “Özellikle Şengal, Kerkük, Sediye, Celawla ve Xaneqin halkı içişlerinde tek hedef ve tek yürek olmalıdır. İşimiz bir çözüm için her alanda tartışabilmek olmalıdır. Ortak hedeflerimiz tüm taraflarca savunulmalıdır" dedi.

‘SİLAHLAR KÜRDİSTAN’A SALDIRILARA KARŞI KALKAN OLMALIDIR’

Tüm Kürt partilere birlik çağrısında da bulunan Ebubekir şöyle devam etti:

“Siyasi partilerin hepsi bir olmalı. Silahlarımız önceden birbirine nişan almamalı, birbirinin arkasında kale gibi sağlam durmalı ve Kürdistan'a yapılacak her türlü saldırıya karşı kalkan olmalıdır. Aynı zamanda uluslararası meselelerde bütün taraflar birleşik bir tavır almalılar. Yine dünya barışı konusunda uluslararası, dost bölge devletleri birbirine eşit derecede yakın olmalıdır. Çözüm için, başka şekilde değil, diyalog, karşılıklı anlayış ve demokrasi yoluyla çalışmalıyız."