Kurtarma ekibinin üzerine de çığ düştü: En az 8 ölü

Bahçesaray’da çığ altındaki 2 kişiyi arayan ekipler ve yurttaşların üzerine de çığ düştü. 50 kişiden 8'i hayatını kaybetti.

Van-Bahçesaray karayolunun 33’üncü kilometresinde dün akşam çığ altında kalan 2 kişiyi arayan arama kurtarma ekibinin üzerine de çığ düştü. Aralarında arama ve kurtarma ekiplerinin de bulunduğu 50 kişi çığ altında kaldı.
İkinci çığdan sonra bölgeye takviye ekipler sevk edilirken, şimdiye kadar 25 kişi çığ altından kurtarıldı. Kurtarılanlar hastanelere kaldırılırken, çığ altındaki diğer kişilerin kurtarılması için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

8 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, "Çığ altındakileri arayan AFAD, UMKE ve diğer ekiplerin üzerine de çığ düştü. Kurtarma çalışması başlatıldı" dedi.
Bir televizyon programına katılan Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas ise, "25 kişinin kurtarıldığı bilgisini aldık. Yoğun sis var. Çıkarılanların hayati tehlikesi yok. Bölgede 300 kişilik bir ekip çalışıyordu. 50 kişiden fazla kişi çığ altında kaldı" şeklinde konuştu. 8 kişinin hayatını kaybettiğini duyuran Arvas, 20 kişinin daha arandığını söyledi.
Van-Bahçesaray karayolunun 33’üncü kilometresinde dün akşam saatlerinde bir minibüs çığ altında kalmış ve 5 kişi hayatını kaybetmişti. 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı.