Lice'de operasyon ve çatışma

Amed'in Lice ilçesinde işgalci Türk ordusu ve gerillalar arasında çatışmalar yaşandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgal saldırıları ve çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle,

“30 Ekim günü Amed’in Lice ilçesine bağlı Goma Salih alanında güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmalar yaşanmıştır. Yaklaşık 2 saat süren çatışmalarda çok sayıda düşman askeri öldürülmüş ve yaralanmıştır. İşgalcilere karşı kahramanca savaşan bir arkadaşımız son mermisine kadar çatışarak şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

2 Kasım günü yine Lice ilçesine bağlı Sisê alanında işgalci TC ordusu, bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün akşam saatleri ile 3 Kasım günü sabah saatlerinde alanı savaş uçakları ve taarruz helikopterleri ile bombalayan işgalciler, alana indirmeler yapmıştır. Aynı gün öğlen saatlerinde güçlerimiz ile işgalciler arasında çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda askerin öldürüldüğü ve yaralandığı bu çatışmalardaki sayı netleştirilememiştir. Operasyon boyunca düşmana karşı kahramanca savaşan bir arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

GARE SAVAŞ UÇAKLARINCA BOMBALANDI

25 Kasım günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları, Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Şêx köyü çevresini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”