Maxmur’da diriliş bayramı coşkusu

PKK’nin 43’üncü kuruluş yıldönümü Maxmur Kampı’nda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) 43’üncü kuruluş yıl dönümü Şehit Rûstem Cûdî (Maxmur) Mülteci Kampı’nda binlerce kişinin katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kutlamanın yapıldığı Kültür Sanat Merkezi önündeki alan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK bayrakları, Haki Karer, Sakine Cansız’ın posterleriyle donatıldı.

Kutlama özgürlük mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşunun ardından başladı.

Açıklama yapan Maxmur Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı Hacı Kaçan şunları söyledi: “PKK 43’üncü yılı Önder Apo’ya cezaevlerindeki tutsaklara, dağdaki gerillalara kutlu olsun. PKK ve Önder Apo, halk için özgürlük, umut, yarattı. İşgalcilerin elinde yaşayan dilleri, kültürleri, özgürlükleri ellerinden alınan halklara umut oldu. PKK sadece Kürt halkının değil, tüm mazlumların, halkların partisidir. PKK kurulduğu günden bugüne çok ağır bedeller ödedi. Kahraman şehitler sayesinde bugünlere gelindi. Bu uğurda canlarını feda eden kahramanlarımızı minnetle anıyoruz.”

Hacı Kaçan’ın konuşmasının ardından sahnede Mexmur TV adlı oyun gösterimi yapıldı. Daha sonra müzik dinletisi, sinevizyon gösterimi yapıldı.

Kutlama çekilen halaylarla son buldu.