Maxmûr’da kimyasal saldırılar protesto edildi

Mexmûr Eğitim Komitesi, Türk devletinin kimyasal silah saldırılarını protesto etti, Kürt halkını soykırımcı Türk devletine karşı direnişe çağırdı.

Şehit Rustem Cûdî  Göçmen Kampı (Mexmûr) Eğitim Komisyonu, Şehit Aryen Cûdî Parkı önünde açıklama yapmak için toplandı. Açıklama öncesi tüm Kürdistan şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. Açıklama saygı duruşunun ardından Meryem Bulut isimli öğrenci tarafından okundu.

'PKK KARŞISINDA ÇARESİZ KALDILAR'

Açıklamada şöyle denildi:
"Her zaman ‘Kürtler bizim kardeşimizdir’ diyen işgalci Türkler, dünyanın birçok yerinde değerli halkımızı bu şekilde kandırmakta ve din adına katletmektedir. Ancak öldürülenlerin aileleri kendi dilleriyle dahi yas tutamıyor. Öte yandan bu ahlaksız ve vicdansız işgal ile kan emici devletinin temellerini Kürtlerin imhası üzerine kurmuştur. Dolayısıyla cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte Kürtlere yönelik soykırım başlamıştır.
Bu onursuzlar, Kürtlerin bütün iyiliklerini unuttular, bu iyiliklerin karşılığında Kürtlerin soykırımını her yönüyle hızlandırdılar. Bir yandan Kürt dili ve kültürünün yasakladılar, diğer yandan çeşitli nedenlerle  soykırım gerçekleştirdiler. Kürtler bu vahşiliğe defalarca isyan etseler de ayaklanmaları daha büyük bir vahşilikle bastırıldı ve yüz binlerce Kürt kadın çocuk ayrımı yapılmaksızın katledildi.
PKK diğer ayaklanmalara benzemiyordu. Tüm saldırılara ve vahşete direndi ve gittiği her yerde büyüdü. PKK güçleri karşısında çaresiz kalan işgalciler, binlerce köyü yakıp, binlerce Kürt aydınını katletti. Bununla da yetinmeyerek Kuzey ve Rojava’daki Kürtlerin kazanımlarına saldırdılar. Bu bölgelerde her ne kadar kendilerini satan Kürtlerin onlara yardımı olsa da Kürdistan’ın özgürlük güçleri PKK’nin direnişiyle karşılaştılar.
İnsanlıktan nasibini almayan işgalci devlet, yasaklı silahlarla Kürdistan’a yönelik saldırılarını sürdürdü. AKP ve MHP iktidardayken bu işgalci devletin vahşeti doruğa ulaştı. Şu anda Kürt halkının üzerine tonlarca kimyasal madde yağıyorlar ve Kürdistan’daki direniş güçlerini kimyasal bombalarla yok etmek istiyorlar. Kürdistan’ın dört parçasına kimyasal silahlarla saldırıyorlar ve bu saldırılarla Kürt gençliğini ve Kürdistan’ın doğasını yok ediyorlar.


KÜRDİSTAN HALKINA ÇAĞRI


Şehit Rustem Cûdî  Göçmen Kampı  öğrencileri ve öğretmenleri olarak, Türk işgalinin bu vahşetini şiddetle kınıyor, tüm Kürdistanlıları bu ahlaksızlığa karşı durmaya, baskı ve zulme son vermeye çağırıyoruz.
Açıklama, "Bijî Rêber Apo’, ‘Bijî Berxwedana gelê Kurd’, ‘Bimire dagirkerî’ sloganlarıyla sonlandırıldı.