Maxmurlu işçileri taşıyan araç kaza yaptı, 4 ölü

KDP’nin ambargo uyguladığı Maxmur mülteci kampından Bağdat’a giden işçileri taşıyan bir araç kaza yaptı, 4 kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgilere göre sabah saatlerinde Maxmurlu işçileri taşıyan araç, Şirkat-Beci yolunda kaza yaptı.

Kazada 4 işçi hayatını kaybetti, 2’si yaralandı. Hayatını kaybeden işçilerin Deniz Xelîl Deniz, Mehmud Sîso Tahir, Hogir Musa Yusuf ve Cîhat Mihemed Hecî Mihê olduğu öğrenildi.

KDP’nin Mexmûr mülteci kampına uyguladığı ambargo nedeniyle Mexmûrlular geçimlerini sağlamak için Bağdat’a giderek çalışmak zorunda kalıyorlar.

12 bini aşkın kişinin yaşadığı Maxmur kampı, Hewlêr’de bir Türk istihbarat görevlisinin öldürülmesinden bu yana ambargo altında bulunuyor. Kampta yaşanan insani drama rağmen, KDP’li yetkililer ambargoda ısrar ediyor. Bu ambargodan özellikle kadın ve çocuklar ağır bir şekilde etkileniyor.  Sağlığa erişimin de engellendiği ambargo yüzünden birçok kadın düşük yaptı. Covid-19 salgını ile birlikte sıkıntılar daha da arttı. Ambargoyla birlikte Türk devletinin de Maxmur’a yönelik saldırıları arttı. Kampın bağlı olduğu Birleşmiş Milletler ise sessizliğini koruyor.