MED TUHAD-FED: Annelerin sesini duyuralım

MED TUHAD-FED, Anneler Günü’nü kutlayarak, annelerin direniş sesini duyurmaya çağırdı.

Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Anneler Günü’ne ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı. Tüm annelerin gününü kutlayan MED TUHAD-FED, "Yaşadığımız coğrafya annelerimizi birer anne olmaktan öte birer mücadele azmine dönüştürmüştür" dedi.
Açıklamada, annelerin tarihin her devrinde zalime karşı barış çağrısını yükselttiği vurgulanarak, "Öyle ki Beyaz Tülbentli anneler, Barış Anneleri, Cumartesi Anneleri her zaman zorlu süreçlerin öncüleri olmuş korkusuz mücadeleyi temsil etmişlerdir" denildi.

'ANNELER İÇİN ONURLU BİR BARIŞ'

Annelerin bir yandan on binlerce tutsağı sahiplenirken, bir yandan da onların dışarıdaki sesi, mücadele ışığı olduklarına dikkat çekilerek, “Yeri gelmiş Koşuyolu Meydan’ında gaz yemiş yeri gelmiş Galatasaray Meydanı’nda evladının akıbetini sormuş olan annelerimiz her zaman mücadele içinde olmuşlardır. Pandemiyle geçen 2020 yılında artık anneleri sesi duyulmalı tüm acılara son verilerek tıpkı annelerin de dediği gibi onurlu bir barışın tesis edilmesi gerekmektedir” denildi.
Ayrımcı infaz düzenlemesinin eşitsizliğine karşı annelerin yükselttiği sesin duyulmadığına işaret edilen açıklamada, annelerin barış ve özgürlük beklentisinin altı çizildi.
Açıklamada şunlar da kaydedildi: "Tutuklu ve hükümlü aileleri olarak direncin, mücadelenin, kararlığın sesi olan annelerimizin mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyor anneler gününü en içten duygularımızla kutluyor ve her zaman onların yanında, mücadelelerine bağlı olacağımızı belirtiyoruz."