Mezopotamya Ajansı Van Bürosu basıldı: 4 gazeteci gözaltında

Türk polisi ğözaltına alınan Servet Turgut ve Osman Şiban’ın askerlerce helikopterden atıldıklarını hastane raporuyla belgeleyen gazetecilerin evilerine MA Van Bürosuna baskın düzenledi. Baskınlarda 4 gazeteci gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı(MA) Van bürosu ile Jinnews’in muhabirlerinin de aralarında olduğu 4 gazetecinin evi sabah saatlerinde Türk polisleri tarafından basıldı. Baskınlarda, MA muhabirleri Adnan Bilen ve Cemil Uğur, Jinnews muhabiri Şehriban Abi ile gazeteci Nazan Sala gözaltına alındı. Evleri didik didik arayan polisler, gazetecilerin fotoğraf makinelerine, kamera ve teknik malzemelerine de el koydu. 

Polislerin, bürodaki araması sürüyor. Ajans muhabirlerinn bürodaki aramaya katılmasına izin verilmiyor. Polis, gözaltına aldıkları Şehriban Abi’yi de büro baskınına götürdükleri öğrenildi. 

Gözaltına alınan gazeteci Cemil Uğur, Van’ın Çatak ilçe kırsalında operasyona çıkan askerlerin gözaltına aldığı Servet Turgut ve Osman Şiban’ın helikopterden atıldıklarını hastane raporuyla belgelemişti. Yine, Şiban’ın gördüğü işkence ve tanıkların ifadeleri başta olmak üzerine olaya dair çok sayıda bilgiyi kamuoyunun gündemine getirmişti.  

Helikopterden atılan Turgut, 20 gün yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi vermiş ve sonrasında yaşamını yitirmişti. Van Valiliği, daha sonra olaya dair yayın yasağı kararı vermişti.

Van'da Yeni Yaşam gazetesi eski dağıtımcısı Şükran Erdemi’n de gözaltına alındığı öğrenildi.