Oluç: Erdoğan ailelerin duygularını suistimal ediyor

HDP Amed İl binası önünde oturan ailelerin acılarını anladıklarını söyleyen HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Erdoğan'ın ailelerin duygularını suistimal ettiğini belirtti.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, gündeme gelen yeni kayyum gasplarına ilişkin haberleri ve HDP Amed İl binası önünde devam eden provokatif olayları ANF'ye değerlendirdi. Kayyum gasplarının kanunsuz olduğunu tekrarlayan Oluç, "Hukuk ve demokrasi tanımayan iktidar temelsiz bir şekilde belediyelere kayyum atadı. Soruşturma dahi açılmamışken, halkın iradesi gasp edildi. Bu karar hukuki değil siyasidir. Yeni belediyelerin gasp edileceğine ilişkin haberler bizim için sürpriz değil. İçişleri Bakanı keyfine göre hareket ederek kayyum atıyor. Bu kararın belediye başkanlarımızın çalışmaları ile hiçbir alakası yok. Hükümet sandıkta kaybettiğini şu an şiddet ve baskı ile ele geçirmek istiyor" diye konuştu.

ÇÖZÜM İSTEMEYENLER AKP VE MHP'DİR

HDP'ye dönük saldırı ve provokasyonlara dikkat çeken Oluç, "İl binamızın önünde oturan ailelerin acılarını ve üzüntülerini anlıyoruz. Kürdistan ve Türkiye topraklarında anneler ağlamasın, üzülmesin diye bizler barış ve özgürlük için mücadele ediyoruz. Cumartesi annelerinin, Barış Annelerinin ve binamızın önünde oturan annelerin acılarını en çok biz anlıyoruz. Daha fazla acı çekmesinler diye de mücadele eden parti de HDP'dir.

Bu ülkeye barış ve huzurun gelmesi için, dağlardaki gençlerin, polis-askerlerin hayatını kaybetmemesi için mücadele ediyoruz ve direniyoruz. Binamız önünde oturan anneleri anlıyoruz ama çözüm istemeyen ve sorunu derinleştiren HDP değildir. Bu savaşı derinleştiren AKP ve MHP'dir. AKP-MHP bütün çözüm yollarını ortadan kaldırıyor ve savaş politikalarını devreye koyuyor" dedi.

ERDOĞAN TİMSAH GÖZYAŞLARI DÖKÜYOR

Çocuklarının eve dönmesini isteyen ailelerin yönünü AKP'ye çevirmesi gerektiğine dikkat çeken Oluç konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Aileler çocuklarının eve dönmesini istiyorlarsa AKP merkezinde eylem yapmalılar. 2015 yılında HPG tarafından esir alınan aileler ile mecliste yüz yüze görüşmüştük. Sorunun çözümü için HDP olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu, siz gidin AKP-MHP'den söz alın. Eğer AKP bu sorunu çözmek için hazırsa biz hazırız demiştik.

Ailelere hükümetin adım atması ve sorumluluk alması gerektiğini açıkça belirttik. Erdoğan 2 gün önce yönünü partimize çevirdiği insanlara destek açıklamasında bulundu. Biz annelerin acılarını ve hislerini çok iyi biliyoruz ama Erdoğan ve AKP timsah gözyaşları döküyor. AKP ve Erdoğan'ın ailelerin acıları ile hiç alakası yok. Annelerin acılarını ve gözyaşlarını kendi çıkarı için suistimal ediyor."