GÖRÜNTÜLÜ

Osman Ferman'ın vasiyeti yerine getirildi

Türk devletinin 'koruculuk' baskısı nedeniyle 1994 yılında Batman'ın Beşiri İlçesine bağlı Şahsim köyünden Almanya'ya göç eden Êzîdî toplumun kanaat önderlerinden Osman Ferman, vasiyeti üzerine doğup büyüdüğü köyünde toprağa verildi.

KCK Yürütme Konsey Üyesi Zeki Şengalî'nin ağabeyi 82 yaşındaki Osman Ferman, 22 yıl önce göç ettirildiği köyüne vasiyeti üzerine cenazesi getirildi.

Almanya'da yaşamını yitiren Osman Ferman'ın cenazesi Beşiri İlçesine bağlı Şahsim Köyünde gönderildi. Doğup büyüdüğü evin önünde bir süre naaşı bekletilen Ferman, daha sonra köy mezarlığında Kürtçe okunan dualarla toprağa verildi.

Osman Ferman'ın akrabaları, çevre köylerde yaşayan Êzîdî Kürtler ile Viranşehir'de yaşayan yakınları yanı sıra HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Batman Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, ilçe belediye başkanları ile HDP, DBP yöneticileri cenaze töreninde hazır bulundu. 

Bölgedeki Reşkota, Elikan ve Raman Aşiretinin kanaat önderleri Ferman ailesini ziyaret ederek baş sağlığında bulundu. 

Osman Ferman'ın mezarı başında yapılan konuşmalarda, toprağına, ülkesine ve ulusuna bağlı bir yaşamı esas alan Osman Ferman'ın vasiyetinin yerine getirilmesinin önemine değinildi.

Taziyeler, Şahsim köyünde kabul ediliyor.