PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi’nden yeni yıl mesajı

Yeni yıla ilişkin açıklama yapan PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, “büyük bir direnişle yeniden yazılan halkların tarihi hakikatin ışığında yaşananları yerli yerine oturtarak, adaleti gerçekleştireceğinden şüphe yoktur” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi yeni yılı kutladı.

PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi açıklamasında şunları belirtti:

“Sömürgeci Türk devleti halkımıza ve halklara karşı geliştirdiği soykırımcı, faşizan politikalarına karşı önemli ve tarihi direnişlerle geçen bir yıl yaşadık. Başta halkımızın ve halkların Önderi Rêber Apo olmak üzere partimiz ve halkımızın geliştirdiği bu tarihi değerde, direniş ve mücadele önemli gelişmeler ve kazanımlar ortaya çıkardı. Elbette bu mücadelenin büyük kazanımları kadar, kayıpları ve acıları da vardı.

Bedelsiz hiçbir şey gelişmedi, gelişmiyor. Parti tarihimizin her kazanımında, parti ve halk olarak yaşadığımız her gelişmede şehitlerimizin büyük fedailiği, fedakârlığı ve Önderliğimizin emeği yatmakta. O nedenle Önderliğimiz, ‘PKK şehitler partisidir’ dedi. Bu temelde yeni yıl vesilesiyle büyük şehidimiz Haki Karer olmak üzere Agit, Sara, Zilan, Adil, Nuda, Delal, Atakan, Zeki Şengali, Helmet, Sinane Sor, Şevin, Çiçek Botan, Cemil ve Demhat arkadaşlar şahsında bütün şehitlerimizi büyük bir minnet ve saygıyla anıyoruz. Onların uğrunda şehadete gittikleri amaçları başarma sözü kadar, yarattığı değerleri büyük bir titizlik ve itinayla savunup geliştireceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz.

Bir halkın yokluk ve varlık mücadelesini vermede en küçük bir tereddüt ve kaygıya kapılmadan, her türlü zorlukları yenerek ölümden yaşamı yaratan halkımızın bu değerli kahramanlarının yetişmesinde emeği olan başta analarımız olmak üzere, şehitlerimize yoldaşlık yapan tüm şehit ailelerimizin yeni yıllarını kutluyoruz. Onların büyük emeklerinin Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan ile hayat bulacağının sözünü şehit ailelerimiz şahsında tüm Kürdistan halkına ve halklarına bir kez daha veriyoruz.

‘SÖMÜRGECİLER DÖKTÜKLERİ KANDA BOĞULACAKTIR’

Sömürgeci ve soykırımcı Türk devleti ve onun tetikçiliğini sürdüren AKP-MHP faşist hükümeti 2019 yılı boyunca halkımıza karşı, insanlık ahlakı ve vicdanını sızlatacak düzeyde saldırılar, katliamlar yaptı ve yapmaya devam da ediyor. Şehir direnişlerinde yoldaşlarımızı canlı canlı yakıp katleden bu insanlık düşmanı güruhtan, şehitlerin partisi her gün hesap soruyor ve durmadan hesap sormaya devam edecek. Yıl dönümünü yaşadığımız Roboskî katliamının aynısını yıl içinde Til Temir’de 9 çocuğu katlederek gerçekleştiren bu faşist sistem ve sözcüleri gerçekleştirdikleri katliamlarla övünseler de biliyoruz ki, döktükleri kanda boğulacakları mutlaktır.

Hiçbir zalim ve zorba haklı olanların mücadelesi karşısında hesap vermekten kendisini kurtaramamıştır. İnsanlık düşmanı bu faşist hükümet, savaş hukukuna bile uymadan cenazelerimize işkence yapmakla kalmamış, aylarca şehitlerimizin cenazelerini morglarda tutup, ailelerimize de özel ve psikolojik işkence gerçekleştirmiştir.

Öyle ki, tüm inançlara aykırı ahlak dışı bir zihniyetle mezarlıklarımız bile tahrip edilmiş ve bu ahlaksız davranışı protesto eden analarımıza sokak ortasında işkence yapılmıştır. Bütün bu işkence ve insanlık dışı faşizan politikalara karşı halkımız geri adım atmamış, evlatlarına ve onların yarattığı değerlere sahip çıkarak özel ve psikolojik savaşı boşa çıkarmıştır. Şunu çok iyi biliyoruz ki, büyük bir direnişle yeniden yazılan halkların tarihi hakikatin ışığında yaşananları yerli yerine oturtarak, adaleti gerçekleştireceğinden şüphe yoktur.

Reber Apo ‘Onları kişiler olarak da görmemek gerekir, onlar bir kurumdur. Çünkü onlar milyonların en yanılgılı bir yaşamın kurbanı oldukları bir anda ve ihanetin her biçiminin alabildiğine yaşandığı bir dönemde, gerçeğin sözcüsü olmak ve gerekirse tek başına bunları haykırarak yaşamak durumunda olan şahsiyetlerdir’ diyerek şehitlerimizin nasıl yüksek bir bilinç ve sorumlulukla hareket ettiklerini, gerçek PKK ve PKK’liğin ölçülerinin ne olduğunu ortaya koymuştur. PKK’nin 42 yıllık kahramanlık destanına bakıldığında da her bir şehidimizde bu tarihi gerçekleri en hakiki biçimiyle zuhur ettiğini görebiliriz.

'2020 ÖZGÜR ÖNDERLİK, ÜLKE İLE BULUŞMA VE MÜCADELE YILI OLACAKTIR’

Bu yönüyle şehitlerimiz bizler için kanıtlanmış yaşam değerlerimizdir. Onlar sadece anılarak hatırlanan, saygı duyulması gereken değerlerimiz değil, onlar partimizin kendisi, temeli ve ruhudurlar. Günlük olarak bizi uyaran, bize yön ve doğrultu veren, hata ve eksikliklerimizi bize görünür kılan; 24 saat bize nasıl yaşanılması gerektiğini belirten komuta gücüdürler. Bu yönüyle PKK nasıl bir Önderlik hareketiyse, her bir şehidimiz de PKK’nin rengini, kişiliğini, karakterini, ölçü ve yaşam bütünlüğünü ortaya koyar. O nedenle baştan bu yana PKK Önderliği şehitler ordusuyla hareket etmenin bilinciyle her bir şehidimizi büyük hamlelerin, atılım ve zaferlerin temeli, esas itici gücü haline getirmiştir. Partimiz ve mücadelemizin her neferi, şehide yaklaşımı zaferi kazanmanın ölçüsü olarak ele almıştır. Aksi durumda kaybedeceğini yaşayarak öğrenmiştir.

İçinden geçtiğimiz bu tarihi süreçte şehitlerin yoldaşları ve aileleri olarak en az şehitlerimiz kadar büyük bir sorumluluk ve bilinçle hareket etmek, Ulusal Birliğimizin teminatı olan şehitlerimizin ideal ve amaçlarına sahip çıkılacağı, bu temelde 2020 yılının özgür ülke ve özgür Önderlikle buluşma ve mücadele yılı olacağına inanıyor, bu temelde bir kez daha şehitlerimize olan sözümüzü yeniliyoruz.”