PKK şehit Amara Tolhildan'ı andı

25 Ekim 2018'de sele kapılarak şehit düşen Amara Tolhildan'ı anan PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, "Amara yoldaşa ve şehitlerimize söz veriyoruz; her şehidimizin anısını özgür bir ülke ve eşit bir yaşamı inşa etmenin temeli yapacağız" dedi.

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi yaptığı yazılı açıklama ile PKK gerillası Pervin Bozan'ın (Amara Tolhildan) 25 Ekim 2018 yılında şehit düştüğünü açıkladı.

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yurtsever halkımıza ve kamuoyuna;

Halk ve hareket olarak içinde bulunduğumuz bu tarihi süreçte eşsiz bir mücadele veriliyor. Önder Apo İmralı'da işgalci ve soykırımcı sisteme karşı tarihi bir direniş gösteriyor. Zap, Avaşîn, Metîna ve diğer alanlarda Apocu fedai ruhu tarihe damgasını vuruyor. Tarihimize her gün özgürlük kahramanları tarafından altın harflerle destanlar yazılıyor. Bu direniş dolu tarihi yazanlar, savaş alanlarında olan arkadaşlarımızdır. Rêber Apo çizgisinde savaşa öncülük eden kahramanlar Kürt halkının militanlarıdır. Dolayısıyla soykırımcı düşman ve işbirlikçi hainler bu direniş karşısında yenilgiye mahkumdur. Verilen ağır bedeller sonucunda özgür, demokratik ve eşit bir yaşam kaçınılmaz olacaktır.

Hiçbir halk bedelini ödemeden özgürlüğüne ve onurlu bir yaşama kavuşamamıştır. Her şehidimiz birer özgürlük yıldızı olup ülkemizin semalarında parlıyor ve yolumuzu aydınlatıyor. Faşizme ve işbirlikçi çizgiye son vermenin en doğru yolu şehitlerimizi ölümsüz kılmaktır. Mücadele ne kadar büyürse şehitlerimiz de halkımızın yüreğinde sonsuza kadar yaşayacaktır. Anılarına vereceğimiz en doğru cevap, özgür bir ülke ve özgür bir halk olacaktır. Bu temelde Amara Tolhildan (Pervin Bozan) arkadaşımızı minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyor ve özgür bir ülke sözümüzü yineliyoruz.

ÜLKESİNE, HALKINA VE RÊBER APO'YA BÜYÜK BİR SEVGİ BESLERDİ

Amara Tolhildan yoldaşımız, sele kapılarak 25 Ekim 2018 tarihinde Medya Savunma Alanları'nda şehitler kervanına katıldı. Öncelikle değerli ve yurtsever ailemize, tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.

Heval Amara Tolhildan, 1989 Rojava'nın Kobanê şehrine bağlı Mewjîk köyünde dünyaya geldi. 7 kız ve 6 erkek kardeşi olan heval Amara Tolhildan, yurtsever değerlere sahip ve toprağına bağlı bir ailede büyür. Ailenin gerillada birçok üyesi vardır ve bunlardan biri de heval Amara'nın kız kardeşi Rêheval Gerîla'dır.  

Rêheval Gerîla, 2014 yılında DAİŞ çetelerine karşı yürütülen savaşta büyük bir direnişin ardından şehit düşüyor. Bunun üzerine heval Amara gerilla saflarına katılıyor. Ablası Rêheval Gerîla'nın silahını yerde bırakmayan heval Amara, ablasının sadık bir yoldaşı olur. Halkına yönelik baskı ve zulmü asla kabul etmez. Bunu derinden hisseden heval Amara, buna son vermenin son yolunu, halkının özgürlüğünün umudu haline gelen gerilla saflarına katılmakta görür. Gerilla saflarına katılmak Kürdistani olmanın ve yurtseverliğin en temel görevi olarak kabul edilir. Heval Amara da vicdanını dinleyerek 2015 yılında gerilla saflarına katılır. Ülkesinin özgürlüğüne kavuşması, Kürt halkının özgürce yaşaması için fedakarca çalışır.

Halkına, ülkesine ve Rêber Apo'ya karşı büyük bir sevgi ve bağlılık hisseden heval Amara, Yurtsever Gençlik çalışmalarında yer alır ve gençliğin örgütlenmesinde önemli bir rol üstlendi. DAİŞ çeteleri Kobanê'ye saldırdığında yönünü kadim kent olan Kobanê'ye verdi. Tüm dünyayı vahşetle sarsan DAİŞ, Amara gibi arkadaşlarının özverili, cesur, fedakar ve fedai duruşları sonucu tarihi bir yenilgi yaşadı. Bölge halkına empoze edilen karanlık boşa çıktı ve direniş tüm dünyayı bir ışık gibi aydınlattı. Heval Amara, ülkesine ve halkına karşı derin bir sevgi, sadakat ve yurtseverlik ile bağlıydı. Bir özgürlük savaşçısı olarak, şehitlerimizin bize bıraktığı mirasla PKK ve PAJK çizgisinde yetenekli bir savaşçı oldu.

BİR LOKMA BİR HIRKA FELSEFESİ İLE MÜTEVAZI BİR HAYAT YAŞADI

Heval Amara, özgürlük alanlarındaki yaşamı boyunca mütevazı, fedakar, coşkulu ve heyecanlı bir arkadaştı. Yaşama tutkusu ve heyecanı bir nehir gibi akıyordu. Çevresindekilere güç, moral ve umut verirdi. Aktif ve inisiyatifli bir arkadaştı. Özellikle cinsiyetçi yaklaşımlara, erkek otoritesine ve toplumsal geleneklere öfkeliydi. Özgür yaşam arayışı çok güçlüydü. Hayatının her anında kendini disiplinli bir şekilde yetiştirdi ve çok çalıştı. Özgürlük arayışından asla vazgeçmedi. Düşmana karşı fedakar bir ruhla göğüs göğüse savaşmak ve intikam almak en büyük umuduydu.

Düşman gerçekliğini bildiği için kendisine Tolhildan (intikam) soyadını taktı. Parti saflarına katılıp, PKK ve PAJK militanı olarak toplumsal cinsiyetçiliğe ve erkek egemen sistemden intikamını aldı. Katılmasının asıl amacı, Önderliğimizi işkence sistemi altında tutan düşmandan intikam almak ve Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlamaktı. Hakikat yolunda bir kadın militan olarak, hayatı boyunca bu büyük hedefler için aralıksız bir mücadele yürüttü. Bu hakikat tüm dünyayı değiştirecek bir güce sahip. Amara yoldaş da, 'Bir lokma, bir hırka' felsefesi ile sade ve mütevazi bir hayat yaşadı.

Halkımızın büyük emeği ve özgürlük hareketinin kahramanlarının kanıyla yaratılan değerlere sahip çıkma çabasını hiçbir zaman azaltmadı. Mücadelenin değerlerine sonuna kadar bağlı kaldı. Şehitlerinin izinden giden bir toplum, değerlerine ve tarihine sahip çıkacaktır. Özgürlüğü yüreğinin derinliklerinde hisseden herkes, şehitlerin değerlerine sahip çıkarak büyük kazanımlar elde edebilir. Amara yoldaş ve binlerce kahraman şehidimize söz veriyoruz; her şehidimizin anısını özgür, demokratik bir ülke ve eşit bir yaşamı inşa etmenin temeli yapacağız."

Şehit Pervin Bozan'ın kimlik bilgileri şöyle:

Adı ve Soyadı: Pervin Bozan

Kod Adı: Amara Tolhildan

Anne Adı: İslim

Baba Adı: Muhammed

Doğum Tarihi ve Yeri: 1989 Kobanê-Mewjîk

Katılım Tarihi ve Yeri: 2015 Kobanê

Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Ekim 2018 Medya Savunma Alanları