‘Saldırıları kınıyoruz’

Yerel Dernekler Platformu: Bizler demokratik hak ve özgürlüklerin toplumsal yaşamın nefes boruları olduğuna inanan demokratik yerel kurumlar olarak bu saldırıların tamamını en yüksek tonda protesto ediyoruz.

Yazılı bir açıklama yapan Yerel Dernekler Platformu şunları belirtti: “Koronavirüs sürecinin yarattığı tahribata rağmen Türk devleti, Kürt halkına, demokrasi güçlerine ve HDP’ye yönelik saldırlar yoğunlaşarak devam etmektedir. Güney Kürdistan’a uçaklarla sürdürülen saldırılar büyük bir gürültü ve şatafatlı bir sunumla başlatıldı. Bu saldırılar devam ederken, HDP’nin yapmak istediği yürüyüşe, çok yönlü ve yoğun bir saldırı gerçekleştirildi. Birkaç gün önce HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın eşine cinsiyetçi bir saldırı yapıldı. Bütün bunlar birbirine bağlı aynı siyaset tarzının sonucu olarak yapılan saldırılardır.

Bizler demokratik hak ve özgürlüklerin toplumsal yaşamın nefes boruları olduğuna inanan demokratik yerel kurumlar olarak bu saldırıların tamamını en yüksek tonda protesto ediyoruz. Ne Güney Kürdistan’a yapılan saldırılar toplumsal yaşama barış ve huzur getirebilir, ne de HDP’ye yapılan saldırılar halkların kardeşliğine ve demokrasiye hizmet eder. Sayın Başak Demirtaş’a yapılan alçakça saldırı ise bu savaş iklimin bir sonucu olarak ve sorumluluğu bu politikaları izleyenlere ait olmak üzere gerçekleştirilmiş bir saldırıdır.

Bütün bu saldırılara karşı mücadele bizim en doğal ve insani hakkımızdır. Ne bu saldırılara boyun eğeceğiz ve ne de kazanılmış haklarımızdan vazgeçeceğiz.”