Sivil yerleşim alanlarında asker ve polislere konut yapılıyor

Hakkari'yi askeri kışlaya çeviren AKP, şimdi de Hakkari merkez ve ilçelerinde sivil yerleşim alanları içinde asker ve polislere bin 331 yeni konut yapıyor.

Hakkari merkez ve ilçelerin hemen hemen her yerinde karakol ve kalekolun yanı sıra birçok köyde ise askeri kışla bulunuyor. Hakkari’de on binlerce asker ve polis bulunduran Türk devleti, şehir merkezlerinde binlerce askeri lojman yapmış durumda. Bölgede süren savaş nedeniyle Hakkari’yi askeri kışlaya çeviren AKP, şimdi de asker ve polislere yüzlerce lojman yapmaya başladı.

Hakkari’nin Gupsi bölgesinde yapılan Gupsi Deprem Konutlarının yanında asker ve polislere 400 üzerinde konut yapılıyor. Asker ve polisler için yapılan konutların hemen yanı başında, halkın deprem konutları bulunuyor. Sivil deprem konutlarının içinde asker ve polisler için TOKİ tarafından 400'den fazla konut yapılıyor. Bitme aşamasına gelen konutlar en kısa sürede asker ve polislere tahsis edilecek.

GEVER’DE ASKER VE POLİSLERE 930 KONUT

Hakkari merkezin yanı sıra, Gever ilçesinde de polisler için 700 konut yapımına başlandı. Yine Gever merkezde sevil yerleşim içinde 230 konut askerlere tahsis edildi. Sivil yerleşim yerleri gözetilmeksizin, askerlere ve polislere yüzlerce konut yapılması, halkın tepkisine neden oldu. Halk, devletin sivil yerleşim yerlerinde bilinçli bir şekilde asker ve polis lojmanları yaptığını söyledi.

Sivil yerleşim yerleri içinde asker ve polislere TOKİ tarafından konut yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirten bir kişi, şöyle konuştu: "Asker ve polislerin halkın içinde ne işi var. Biz halk olarak kabul etmiyoruz. Zaten her tarafta karakol ve askeri kışla var. Gitsinler orada yapsınlar. Sivil yerleşim içinde asker ve polisler için konut yapılmasına bilinçli bir politika olarak bakıyoruz. Halkı, bu şekilde asimile etmeye çalışıyorlar."