Siyasi soykırım protesto ediliyor: Geri adım yok

HDP'ye dönük siyasi soykırım operasyonları protesto ediliyor. Eylemlerde "geri adım yok" mesajı öne çıktı.

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik siyasi soykırım operasyonlarına tepkiler sürüyor. Birçok kentte siyasi soykırım protesto edildi, dayanışma ve direniş mesajları verildi.

AMED
Amed'in Silvan ilçesinde yapılan eylemde gözaltılar protesto edildi. HDP Silvan İlçe Eşbaşkanı Kenan Kaydu, parti binası önünde yaptığı açıklamada, partilerine yönelik baskıları AKP’nin siyasal intikâm saldırıları olarak değerlendirdi. Bu yönelimlerin HDP’yi yıldırmayacağını belirten Kaydu, iktidarın bir süre önce açıkladıkları Barış Çağrısı Deklarasyonu’na saldırıyla yanıt verdiğini söyledi.

ŞIRNAK
Şırnak'ın Silopi ilçesinde de Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri HDP İlçe Örgütü binası önünde bir araya geldi. HDP Kadın Meclisi, partinin il ve ilçe yöneticileri ile Barış Anneleri’nin katılarak destek verdiği eylemde, TJA aktivisti Zozan Aksu açıklama yaptı.
Siyasi soykırım operasyonları karşısında geri adım atmayacaklarını söyleyen Aksu, şunları ifade etti: “Siyasi soykırım operasyonlarıyla bizleri sindireceklerini sanıyorlarsa, en büyük yanılgı içerisine düşmüşler demektir. TJA olarak AKP'nin saldırgan, faşist, militarist, cinsiyetçi ve erkek egemenlikli anlayışına karşı özgürlük mücadelemizden bir an olsun geri adım atmadık ve atmayacağız. Yaşamın her alanında kadın mücadelemizi yükselterek  ve örgütlülüğümüzü güçlendirerek, kendimizi savunacağız."

VAN
Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu da açıklama yaptı. KESK binasındaki açıklamayı Dönem Sözcüsü Seyfettin İtah okudu. İtah, birlikte mücadele dışında bir seçeneklerinin olmadığını söyledi.    
İktidarın, HDP’ye operasyonla “terörle mücadele” algısı yarattığına dikkati çeken İtah, “Bu operasyonlarla mecliste ve toplumda önemli bir yere sahip olan HDP, kriminalize edilmeye devam edilerek, meşruluk alanlarının daraltılması, muhalefetin etkisizleştirilmesi ve bir bütün olarak siyasal özgürlüklerin tamamen yok edilmesi hedeflenmektedir. Doğrusu hepimize açık bir şekilde aynı mesaj veriliyor. Bu hesaplaşmaya bir yanıt üretmek gerekiyor. Başta Kürt sorununda özgürlük mücadelesi yürütenler olmak üzere Aleviler, kadınlar, gençler, işçiler ve emekçilerinin her birinin bu faşizm karşısında yan yana gelmek dışında, birlikte mücadele etmek dışında bir seçeneği yok” dedi.