TAJÊ Irak hükümetini adım atmaya çağırdı

Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ), Zaxo’da katliam yapan Türk devletini kınayarak, Irak hükümetini açıklamanın ötesine geçerek, adım atmaya çağırdı.

TAJÊ, Türk devletinin 20 Temmuz günü Güney Kürdistan’ın Zaxo kentine bağlı turistik Perex köyünde gerçekleştirdiği katliama ilişkin açıklamada bulundu. Katliamda biri bebek 9 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.

TAJÊ, “Türk devletinin insanlık ahlakından uzak bu saldırısını kınıyoruz. Bilindiği üzere bu saldırı işgalci Türk devletinin Irak topraklarında gerçekleştirdiği ilk saldırı değil. Yıllardır Irak halkına yönelik bu katliamlar devam ediyor ve gittikçe artıyor. Bu saldırıların artmasının nedeni, Irak ve Güney Kürdistan hükümetlerinin sessizliği ve herhangi bir tutum göstermemesidir” dedi.

“Özellikle KDP ihanete bulaşmış elleriyle, sivil halka ve Irak topraklarına saldırılmasını meşrulaştırmaya çalışıyor. Böylece Türk devleti ile işbirliğini kanıtlıyor” diyen TAJÊ, şunları ekledi:

“Irak, saldırılar karşısında gereken adımları şu ana kadar atmadı. Tüm tepkileri açıklama düzeyindedir. Türk askerlerinin Irak topraklarından çıkarılması yalnızca halk ayaklanmasıyla sağlanabilir. Saldırılara karşı eylemler genişlemeli ve Irak halkı tek ses olmalıdır.”