Tecride karşı oturma eylemi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü talebiyle başlayan açlık grevlerine dikkat çekmek için Amed’e açıklama yapmaları engellenen DİK üyeleri, iki gruba ayrılarak oturma eylemi gerçekleştirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan mutlak tecridin kaldırılması amacıyla cezaevlerinde başlatılan açlık grevi 3'üncü ayını geride bıraktı. 

Açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla her hafta Amed’in Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı'nda düzenlenen basın açıklaması, bu hafta Demokratik İslam Kongresi (DİK) öncülüğünde gerçekleşti. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) üyelerinin destek verdiği eyleme, HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun da katıldı. 

OTURMA EYLEMİ

Açıklama öncesi Koşuyolu Parkı çevresinde çok sayıda zırhlı araç ve TOMA konuşlandırıldı. Açıklama yapmak için parka gelenler ise gruplar halinde polis çemberine alındı. Kitle, polisin açıklama yapmasına izin vermemesi üzerine, grup ikiye ayrılarak, bulunduğu alanda 30 dakikalık oturma eylemi yaptı. 

Eylemin ardından kitle gruplar halinde dağıldı.