Türk askerlerinin katlettiği 2 kişinin sivil olduğu iddiası

Türk İçişleri Bakanı Soylu’nun Özalp’ta “2 PKK’linin etkisiz hale getirildi” diyerek yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığı, katledilenlerden birinin İran’ın Bexlecî köyünde yaşayan bir köylü, diğerinin ise bir mülteci olduğu iddia edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 26 Temmuz’da Özalp ilçesinin Damlacık köyü kırsalında 2 PKK’linin Türk askerlerince öldürüldüğü yönünde twitter hesabından yaptığı paylaşımın gerçeği yansıtmadığı ve katledilen kişilerden birinin İran’ın Xoy kentine bağlı Bexlecî köyünde yaşayan bir kişi olduğu iddia edildi.

Soylu’nun, “İran sınırından Türkiye’ye sızan biri İranlı 2 terörist; Van Özalp Damlacık kırsalında Eren Abluka-22 Operasyonunda Kahraman  @Jandarma'mızın başarılı operasyonuyla etkisiz hale getirildi” şeklindeki twettini alıntı yaparak cevaplayan bir twitter kullanıcısı, “Burası benim köyüm. Öldürdükleri kişilerden bir tanesi Xoy/ Beğleci köyünden Peyman isimli bir kişi. Köylülerimizin hepsi adamı tanıyor. Yanındaki kişinin de mülteci olduğu söyleniyor. Aileler şimdi cenazeyi almak istiyor ama ortalıkta cenaze yok” paylaşımında bulundu.