'Türk devleti çok daha büyük çıkmazlara girecek'

Aylardır aralıksız bir şekilde Medya Savunma Alanlarına saldıran Türk devletinin gerilla direnişini kıramadığını söyleyen YJA Star'lı Rûken Serhed, "Gerilla karşısında kaybeden Türk devleti çok daha büyük çıkmazlara girecek" dedi.

YJA Star gerillası Rûken Serhed, Türk devletinin işgal saldırılarını ve gerillanın bu saldırılara karşı geliştirdiği direnişi ANF'ye değerlendirdi.

Türk devletinin 24 Nisan'da Medya Savunma Alanlarına yönelik yeni bir işgal operasyonu başlattığını hatırlatan YJA Star gerillası Rûken Serhed, bu operasyonun 2015 yılında AKP'nin ilan ettiği savaşın devamı olduğunu söyledi. Türk devletinin yıllardır Kuzey'de her yıl yüzlerce operasyon yaptığını ama Güney'de hava saldırıları ile sınırlı kaldığını belirten Serhed, 2021 yılında Güney'e yönelik karadan da işgal saldırısına başladığını ifade etti.

Bu saldırıların temel amacının gerillayı yok etmek olduğunu kaydeden gerilla Serhed, devamla şunları belirtti: "Türk devleti PKK kurulduğundan beri ‘bitireceğiz’ söylemini hep dile getiriyor. Ama yıllardır biz bu dağlarda gerillacılık yapmaya devam ediyoruz. Gerek halkımız gerekse gerilla, Türk devletinin özel savaş politikalarını boşa çıkarmış durumda. Metîna, Zap, Werxelê ve Avaşîn'de TC devleti büyük kaybetti. Türk devleti basını olsun, arkasına karşı aldığı uluslararası güçler olsun, bütün saldırılarına rağmen buradaki gerillanın direnişi karşısında kaybetti. Gerilla zafere olan inancı ve Önderliğe olan bağlılığı ile kendi imkanlarıyla büyük bir direniş sergiledi. Türk devletinin savaşı kaybetmesi onların diline, ekonomilerine, Türkiye'de yaşayan toplumun psikolojisine de yansıması oldu."

HALKIMIZIN DESTEĞİ İLE ÖNDERLİĞİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

Gerilla direnişinin temel amacının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlamak ve Erdoğan-Bahçeli'nin savaş politikalarını teşhir etmek olduğunu vurgulayan gerilla Rûken Serhed, "Partimizin, Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlamak amacıyla geliştirdiği hamle, gerilla tarafından büyük bir coşku ile karşılandı. Gerilla şu an her yerde önümüzdeki yıl gerçekleştireceği hamlelere hazırlanıyor. Cenga Xabur ve Bazên Zagrosê hamleleri belli düzeyde amacına ulaştı. Bu hamleler daha da geliştirilecek. Kış koşulları olmasına rağmen gerilla Türk devletinin tekniğine karşı artık daha profesyonel cevaplar veriyor.

Gerillanın geliştirdiği taktikler Türk devletinin bu savaşta kullandığı teknikleri boşa çıkarttı. TC kaybetti ama daha da büyük kaybedecek. Bu kaybediş onları çok daha büyük çıkmazlara sokacak. Ekonominin geldiği düzey, halkın girdiği bunalım çok açık bir şekilde ortadadır. Buna rağmen çırpınan bir devlet gerçekliği, AKP-MHP koalisyonu var. Önümüzdeki süreçte bu çıkmazdan kurtulmak için başka yollara başvuracaklardır. Gerilla olarak bizler de kendimizi çok daha güçlü hazırlıyoruz. Profesyonel anlamda, askeri anlamda, düşmanı tanıma, ona göre savaşma ve Önderliğine bağlılık anlamında daha fazla yoğunlaşıyoruz. Bu zafere olan inancımız büyük. Halkımızın desteği ile önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.