Tutsak aileleri: Sonuna kadar çocuklarımızın yanındayız

Hasta tutsak aileleri, "Sonuna kadar çocuklarımızın, tutuklularımızın haklarını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınlarının Amed'de başlattığı Adalet Nöbeti, Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde devam etti. Eylemlerinin 249’uncu gününde bir araya gelen ailelerin eylemine Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER),  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ve Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER) üye ve yöneticileri de destek verdi.  

Hasta tutsak Hamdüsena Ada’nın kardeşi Reşahat Ada, "Zulüm devam ediyor. Biz artık cezaevlerinden cenazelerin çıkmasını istemiyoruz. Ama bir kez daha diyoruz ki, tek damla kanımız kalana kadar çocuklarımızın, tutuklularımızın haklarını savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Tutsak Aziz Tufan’ın annesi Yesure Tufan ise şunları söyledi: "Tecridin son bulmasını istiyoruz. Türkiye’de adalet ve hukuk olsaydı, dokuz ay bu alanlarda adalet aramazdık” dedi.

Eylem, “Bijî berxwedana Zindana” ve  “Hak, hukuk, adalet ”sloganları ile son buldu.