‘Ulusal birliği kurarak başarıya ulaşabiliriz’

Tüm dünyanın Kürtlerden bahsettiğini belirten eski peşmerge Abdullah Yusuf Silêman, “Kürtler tarihi sürece iyi değerlendirmeli. Ulusal birliği kurarak zafere ulaşabiliriz” dedi.

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye işgal saldırısının ardından Kürt ulusal birliği tekrar gündeme geldi. Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde yaşayan eski Peşmerge Abdullah Yusuf Silêman ulusal birliğin oluşması için parti ve örgütlere çağrıda bulundu. 1976 yılında Güney Kürdistan’da peşmergelik yapan Silêman, “Güney Kürdistan kazanımları için sınırı geçip 1982 yılına kadar orada hizmetlerde bulundum. Kürdistan toprağı için savaştım. Şu an yine Kürdistan topraklarına saldırılar var. Kürt halkının bu saldırılara karşı birlik olmalı. Birlik için geç bile kalındı. Kürtlerin isteği dışında Kürdistan’ı 4 parçaya böldüler. Hangi parçada saldırı varsa Kürtlerin o tarafa yönünü vermesi ve topraklarını koruması gerekiyor. Şu an Roboskî’deyiz ama Duhok’ta da akrabalarımız var. Biz Kürtler tek ulusuz. Hangi parça tehlikede ise orada olmamız ve toprağımız için direnmemiz lazım” diye konuştu.

ARTIK BİRLİK OLMA VAKTİ GELDİ

Kürdistan halkının önemli ve kritik bir süreçten geçtiğini söyleyen Abdullah Yusuf Silêman, devamla şunları belirtti: “Artık tüm dünya Kürtleri tanıyor. Ulusal birlik tüm Kürtlerin hayalidir. Artık vakit geldi bu tarihi fırsatın kaçırılmaması lazım. Bütün Kürtlere, Kürt kurumlarına, partilerine, Kürt örgütlerine çağrıda bulunuyorum, bir araya gelsinler ve çözüm üretsinler. Kürtler artık öncülük yapan bir güç ve tüm dünyanın dikkatlerini çekiyorlar.

Parçalı duruş Kürtlere yakışmıyor. Biz de herkes gibi meşru haklarımızı talep ediyoruz. Yıllarca Başur ve Rojhilat’ta hizmet ettim. Ben bir parti veya örgüt için hizmetlerde bulunmadım. Kürdistan toprağı için hizmet ettim. Benden şimdi de istendiği takdirde hangi ülkede olursa ben hazırım. Herkes kişisel çıkarlarını bir kenara bıraksın ve ittifak kurmak için bir araya gelsin. Eğer ittifak kuramazsak daha fazla öldürüleceğiz, katledileceğiz. Herkes toprağımızı işgal eder. O yüzden birlik ekmek sudan daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir şey.”

İTTİFAK KURSAYDIK BU KADAR KATLİAM YAPAMAZLARDI

Roboski katliamına ilişkin de konuşan Abdullah Yusuf Silêman, “8 yıl önce 28 Aralık günü TSK’nın bombardımanı sonucu 19’u çocuk 34 insanımız katledildi. Eğer ittifakımız olsaydı çocuklarımız kendi topraklarında katledilmezdi. Birlik olmadığımız için Kürtler her yerde katlediliyor. Eğer birlik olsaydık, Başur’da Enfal, Bakur ve Rojava’da Kürtlere karşı katliamlar olmazdı. Bu yüzden Kürtler her şeyden önce ittifak kurmalılar. Ulusal birliğimizi kurduğumuzda başarıya ulaşabiliriz ve saldırıların önünü alabiliriz” diye konuştu.