Urfa ve Mardin’de siyasi soykırım operasyonu: 9 kişi tutuklandı

Urfa'da 15 ve 25 Haziran tarihleri arasında siyasi soykırım operasyonuyla gözaltına alınanlardan 9 kişi daha "örgüt üyesi olmak" iddiası ile tutuklandı.

Urfa'nın Suruç ve Viranşehir ilçeleri ile Mardin’de 15 ile 25 Haziran tarihleri arasında gözaltına alınan 10 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Urfa Adliyesi'ne sevk edildi

Urfa Savcılığına "örgüt üyesi olmak" ve "örgüte yardım ve yataklık etmek" iddiası ile ifade veren Hamdullah Özkıran, Mahmut Parsak, İbrahim Basiyan, Mahsum Temel, Mahsum Demir, Mehmet Salih Eliş, Murşit Arslan, Osman Başkut ve Şahin Basiyan adlı kişiler tutuklama talebi ile sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak Urfa T Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

Aynı dosya kapsamında gözaltına alınan Mardin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cengiz Temelli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

14 TUTUKLAMA

Aynı dosya kapsamında 25 ile 29 Haziran tarihlerinde gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Mikail Akgöbek, Abdullah Basiyan, Abdurrahman Mutlu, Mustafa Başkut ve Orhan Demircan adlı yurttaşlar da aynı gerekçe ile tutuklanmıştı. Aynı dosya kapsamında tutuklananların sayısı 14'e yükseldi.