Van'da AKP ve işbirlikçilere yönelik eylemler

İntikâm birimleri, Van'da AKP ve işbirlikçilerine yönelik eylemler düzenledi. İntikâm birimleri, İmralı'daki yangına karşı da kesintisiz eylem kararı aldı.

Şehit Sakine Cansız, Şehit Savaş Amed ve Şehit Baran Dersim intikam birimleri Van'da düzenlediği eylemlere ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, Türk devletinin psikolojik, siyasi baskı yöntemlerini yoğunlaştırdığına dikkat çekilerek, "Önderlik çalışmalarına yüklenip özgür Önderlikle özgür yaşamı inşa edeceğiz" mesajı verildi.

'KESİNTİSİZ EYLEM' KARARI

İntikâm birimleri, İmralı'daki yangına da dikkat çekerek, "Önderliğimizle görüşülüp sağlık koşulları netleştirilene kadar tüm birimlerimiz kesintisiz eylem  kararı alıyoruz. Her sokak, her mahalleyi eylem hattına dönüştürüp, düşmana rahat yüzü göstermeyeceğiz" uyarısını yaptı.

EYLEMLER

İntikam birimleri açıklamasında şunlar belirtildi:

"Van'da 19 Şubat'ta Tuşba Akköprü eski hastane yakınında AKP ilçe binasına ses bombası atılarak eylem gerçekleştirildi.

18 Şubat'ta Şerefiyle Mahallesi'nde kısa süreli yol kapama, havai fişek ve ses bombalarıyla eylem düzenlenip komplo kınandı.

18 Şubat'ta Bostaniçi Rojava Mahallesi'nde yol kapatılıp lastikler yakılarak havai fişek ve ses bombalarıyla komplo kınandı.

17 Şubat'ta Tuşba'da AKP işbirlikçisi iki market yakılarak uyarıldı.

17 Şubat'ta Edremit Şabaniye Mahallesi'nde AKP çetesi bir korucunun evine uyarı amaçlı el yapımı patlayıcı atıldı. Ya bu çetelerle hareket etmekten vazgeçecekler yada kendi ihanetleri içerisinde boğulacaklar.
Eylemlerimiz artarak devam edecektir."