Werxelê’deki bir grup gerillanın büyük direnişi

Werxelê’nin savaş tünellerindeki bir grup gerilla, dört aydan fazladır her saldırıyı, yeni taktiklerle boşa çıkararak, büyük bir direnişe adını yazdırıyor.

Her gün üzerlerine yüzlerce asker gönderilen, kimyasal gazlar kullanılan, tonluk bombalar yağdırılan, tuzaklı patlayıcılar sarkıtılan güç, sadece bir grup gerilla. O bir grup gerilla tüm bunlara rağmen direnmekle yetinmiyor, yanıt da veriyor.

Avaşîn’in Werxelê alanı, 7 Haziran’dan beri hem kesintisiz ve kuralsız bir saldırı dalgasına hem de büyük bir direnişe tanıklık ediyor. Savaşın en zor koşullarına rağmen mevzilerini bırakmayan gerillalar, Türk devletinin Medya Savunma Alanları'ndaki işgal ve imha planlamasını bozuyor. Sonbahar gelmeden bu alanı işgal edemeyeceğini anlayan Türk ordusu, elinde avucunda ne kadar silah, teknik, gaz, patlayıcı varsa devreye koydu; hiç kullanmadığı silah ve patlayıcıları dahi gerillaya karşı kullanmaya başladı.

Özellikle 20 Eylül'den bu yana, Werxelê direniş alanlarında gerillaya karşı yeni bir saldırı dalgası geliştirmeye başladı. Savaş tünellerinde kullandığı patlayıcı ve kimyasal gazlar daha önce gerçekleştirdikleri hiçbir operasyon ve saldırıda kullanılmamıştı. Bu kimyasal gazların kullanıldığı anda gerçekleştirilen patlamalar, kilometrelerce uzaktaki alanlarda dahi hissedilebilecek oranda şiddetliydi. Bu yeni saldırı, Türk ordusunun artık vahşette sınır tanımadığını gösteriyor.

Gerilla kamerasıyla 2 Ekim’de kaydedilen görüntüler, özellikle 20 Eylül’den bu yana gerçekleştirilen şiddetli patlamaların yarattığı tahribatın ve vahşetin ne düzeyde olduğunu gösteriyor. Her tünel girişinde, Türk askerlerinin kayalıklardan aşağıya halatlarla indirdiği ve ağırlığı en az 70 kilo olan patlayıcılar net bir şekilde gözüküyor. Savaş tünellerindeki gerillaların dışarı çıkıp eylem gerçekleştirmesini engellemek için tuzak olarak yerleştirilen ve içi kimyasal gazlarla dolu bu patlayıcılar sarkıtılıyor. Gerillalar, onlarca defa bu patlayıcıları da imha etti ve tünellerden dışarı çıkardı.

Werxelê’de direnen gerillalar her yeni saldırıyı, yeni taktiklerle boşa çıkararak, büyük bir direnişe imza atıyor. Dünyada hiçbir güce karşı yapılmamış bu saldırılara uğrayan; her gün üzerlerine yüzlerce asker gönderilen, adı, kokusu dahi daha önce hiç duyulmamış kimyasal gazlar kullanılan, tüm bu saldırıları boşa çıkartıp onur mücadelesi veren güç ise sadece bir grup gerilla...

İlgili haberler:

https://anfturkce.com/kurdIstan/werxele-de-direnis-ve-savas-suclari-161909

https://anfturkce.com/kurdIstan/avasin-de-eylem-goruntusu-162140