Yasin Bulut son yolculuğuna uğurlandı

Süleymaniye'de silahlı saldırıyla katledilen PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi üyesi Yasin Bulut, Qendîl‘de düzenlenen görkemli bir tören ardından toprağa verildi.

PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi üyesi Yasin Bulut (Şükrü Serhat), sabah 9.00 sularında Süleymaniye’nin Çarçira mahallesinde, faşist Türk devletine bağlı istihbarat teşkilatı olan MİT’in silahlı saldırısı sonucu katledildi.

Adli Tıp’ta yapılan otopsisi sonucunda Yasin Bulut’un 4 kurşunla katledildiği belirlendi.

Cenazesi daha sonra "Şehîd namirin" sloganı eşliğinde Serçinar mahallesinde bulunan Ehmedê Hacî Elî Camisine götürülen şehidin cenazesine, Hewlêr’den Kelar’a, Ranya, Süleymaniye, Halepçe dahil binlerce kişi akın etti.

Burada da "Şehîd Namirin", "Kahrolsun ihanet", "Berxwedan jiyan e" sloganları atan kitle, ambulansla Binarê Qendîl’e götürülen Yasin Bulut’un cenazesine yüzlerce araba ile eşlik etti.

Cenaze konvoyu, Sengeser’den geçerken, Ranya, Sengeser ve Qeladizê halkı tarafından sloganlarla karşılandı.

Mehmet Karasungur Şehitliği’ne yapılan törene ise Tevgera Azadî ve Güney Kürdistan Şehit Aileleri Komitesi üyeleriyle birlikte yüzlerce kişi katıldı. Kitle burada "Ey şehîd xwîna te li erdê namîne", "Şehîd raminin" ve "Bimre Xiyanet" sloganları attı.

Tören, Yasin Bulut anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Daha sonra PKK Şehit Aileleri Komitesi adına Ebdulwehab Ehmed bir açıklama yaptı. Yasin Bulut’un 40 yıldan fazla bir süredir PKK mücadelesine katıldığını belirten Ehmed, Apocu mücadele ruhuyla emek verdiğini belirtti.

MİT’in saldırısını kınayan Ehmed, "Düşman iyi bilsin ki, Şükrü’nün kanı yerde kalmayacak. Şükrü yoldaşın 40 yılda verdiği mücadeleyi daha da büyüteceğiz" diye konuştu.

Tevgera Azadî Eşbaşkanı Mihemed Abdullah ise, Yasin Bulut’un katledilmesinden Güney Kürdistan yönetiminin sorumlu olduğuna işaret ederek, "Güney Kürdistan, bu iktidar yüzünden terör meydanı olmuştur" dedi.

Açıklamalar ardından şehit Yasin Bulut toprağa verildi.