YJA Star’dan 14 Temmuz anısına eylemler: 4 işgalci cezalandırıldı, 2 mevzi imha edildi

YJA Star gerillaları 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi anısına eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde 4 işgalci cezalandırıldıldı, 2 mevzi ve 2 mobbese kamera imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

HPG, şu ayrıntıları paylaştı:

“Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde;

13 Temmuz günü saat 07:30’da Girê Azad Boğazı’ndaki işgalcilere yönelik iki koldan koordineli gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir. Birinci eylem kolu; içinde işgalcilerin bulunduğu 2 mevziyi hedefleyerek yakın mesafeden vurmuştur. Burada 3 işgalci cezalandırılırken 2 mevzi de imha edilmiştir. İkinci eylem kolu ise; tepede bulunan iki mobesse kamera sistemini hedefleyerek imha etmiştir.

YJA Star güçlerimiz tarafından ‘’14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’’ anısına gerçekleştirilen bu etkili eylemde toplamda; 3 işgalci cezalandırılmış, 2 mevzi ve 2 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir.

13 Temmuz günü 22:00 – 00:30 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmış; Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Êdinê, Kêste ve Hirorê köylerinin çevresi saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

YJA Star güçlerimiz 1 Haziran günü saat 13:00’da Tabura Ereban alanındaki işgalcilere karşı etkili bir eylem gerçekleştirmişlerdir. Bu eylemde en az 1 işgalci cezalandırılmıştır.

13 Temmuz günü saat 22:00’da işgalci TC ordusu Werxelê’de bulunan savaş tünellerine patlayıcılar ve zehirli gazlarla saldırmıştır.

14 Temmuz günü 09:30’da Werxelê’de bulunan güçlerimiz karşısından sonuç alamayan ve çaresiz kalan işgalci TC ordusu kamera bağladığı bir köpeği savaş tünellerine göndermeye çalışmıştır. Bu köpek etkisiz hale getirilmiştir.

13 Temmuz günü saat 18:40’da Xakurkê bölgesinde bulunan Goşînê alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen saldırılar sonucunda herhangi bir kaybımız olmamıştır.”