YJA Star gerillası: Gerillanın morali yüksek

YJA Star gerillası Roza Tolhildan, gerillanın yüksek moral ve motivasyonla savaştığını belirterek, bunun eylem kapasitesinden görüldüğünü söyledi.

Xakurkê’deki YJA Star gerillalarından Roza Tolhildan, bu alandaki eylemlerini daha da güçlendireceklerini söyledi.

Türk devletine karşı savaşın devam ettiği Medya Savunma Alanları’nda ANF’ye konuşan YJA Star gerillası Roza Tolhildan, hem arazideki hareketli gerilla timlerinin hem de savaş tünellerindeki direnişçilerin, büyük bir mücadele verdiğini belirterek, moral ve motivasyonun yüksekliğinin, eylem kapasitesiyle de görüldüğünü söyledi. Tolhildan, şunları söyledi: “Savaş tünellerine karşı kullanılan kimyasal silahlar, faşist Türk ordusunun Zagros eteklerinde gerillanın direnişine karşı ne kadar hazin bir durumda olduğunun göstergesidir. Kürdistan gerillalarının büyük bir motivasyonla gerçekleştirdikleri eylemlerin görüntülerinde de somutlaşmasına rağmen faşist Türk devleti kendi kayıplarını, ölen askerlerin isimlerini, sayısını hem kamuoyundan hem de ailelerden gizlemektedir. Kendi iktidarlarını korumak için her vahşete ve yalana başvuruyorlar. Gerilla ise imkanları ölçüsünde savaşın tüm gerçeklerini yayınlamaya devam ediyor, görüntüleri paylaşıyor.”

XAKURKÊ’DEN DE EYLEMLERLE DESTEK

Xakurkê’deki gerillaların yaptıkları eylemlere işaret eden YJA Star gerillası Roza Tolhildan, şunları dile getirdi: “Zengin eylem tarzlarına başvuran Xakurkê gerillaları, suikast ve sabotajın yanı sıra özelde ağır silahlarla eylemler gerçekleştirdi. Direniş alanlarındaki yoldaşlarına destek olmak için çok güçlü eylemler gerçekleştirerek, faşist Türk ordusuna kayıplar yaşatmaya devam ediyor. Xakurkê gerillaları olarak eylemlerimizi daha da güçlendireceğiz.”