YNK’li Serawi 'MİT-KDP işbirliği'ne dikkat çekti

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) yönetiminden Eta Serawi, Türk istihbarat teşkilatı MİT’in Zînî Wertê’de KDP’ye bağlı bir güçle birlikte gerillanın denetimindeki alanları izlediğini bildirdi. Serawi, iddiasını desteklemek için bir görüntü paylaştı.

RojNews’e konuşan YNK’li Eta Serawi, KDP ile Türk MİT’i arasındaki ilişkilere dikkat çekti.

'PKK VE YNK’YA KARŞI SAVAŞ KARARI ALMIŞLARDI AMA...'

Serawi, KDP’nin YNK ve PKK’ye savaş açmak için Zînî Wertê’ye gittiğini söyleyerek, “Onlar bize ve PKK’ye karşı savaş kararı almışlardı. Ancak, biz ve PKK onların gerekçelerini boşa çıkardık. Eşbaşkanlığımız ve PKK’li kardeşlerimizin çabaları sonucunda KDP ve Türk MİT’inin önlerine koyduğu planın başarılı olması önlendi” dedi.

GÜNDÜZ İZLİYORLAR, GECE BOMBALIYORLAR

Serawi, “KDP’nin Helgurt güçleri komutanlığı, gündüz Türk MİT’ine bağlı bir time öncülük ederek PKK’li gerillaların bulunduğu bölgeleri izliyor. Geceleri de Türkiye uçakları bombalamada bulunuyor” diye ekledi.

Bu iddiasını görüntülü bir belge ile de destekleyen Serawi’ye göre sözkonusu görüntü Wertê bölgesindeki bir köyde çekildi. Serawi, görüntülerdeki iki beyaz aracın MİT’e ait olduğunu ve bu araçların, Türk devleti tarafından 15 Nisan günü Zînî Wertê’ye düzenlenen hava saldırısından bir gün önce görüldüğüne dikkat çekti.