YPG: Tarih Türk işgalleri karşısındaki sessizliği unutmayacak!

YPG Basın İrtibat Bürosu, Kobanê zaferinin 7’inci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu direnişte şehit düşenleri anarken, DAİŞ artıklarından oluşan Türk devleti çeteleri karşısındaki sessizliğin de unutulmayacağını belirtti.

26 Ocak 2015’te DAİŞ işgalinden tamamen kurtarılan Kobanê zaferinin yıldönümü dolasıyla yayınlanan açıklamada, tarihin Kobanê direnişini unutmadığı gibi, Türk devletinin işgalleri karşısındaki sessizliği de unutmayacağı kaydedildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Bilindiği gibi DAİŞ terörü 2014 yılında zirveye ulaşmış, halklar ve bölge devletleri arasında büyük bir korku oluşturmuştu. Birçok bölgede insanlık dışı katliamlar ve suçlar işleyen DAİŞ terörü bu korkuyla birçok il, ilçe ve bölgeyi ele geçirmişti. Öyle bir hale gelmişti ki bir şehre saldıracağı zaman ordu, kaçarak şehri teslim ediyordu. Böyle bir zamanda, DAİŞ’in zirvede olduğu bir dönemde, Eylül 2014’te Kobanê’ye saldırdı. Bu saldırıları, sonlarının başlangıcı oldu.

Kobanê direnişi bütün bölge halkları için umut oldu. Başta Kuzey Kürdistan olmak üzere Kürdistan’ın dört parçasından, bölge ve dünya halkları yönünü Kobanê’ye çevirerek direnişte yerini aldı. Güçlerimizin öncülüğünde emsalsiz bir direniş sergilendi. Kobanê direnişinin zafere ulaşmasından sonra tarihi birçok hamleyle, DAİŞ tarafından işgal edilmiş bölgeler bir bir özgürleştirdi. En son 2019’da Baxoz hamlesinde DAİŞ, coğrafi olarak bitirildi.

Güçlerimizin öncülüğü, Kürdistan ve Bölge halklarının eşsiz kahramanlıklarıyla yine enternasyonalist devrimcilerin katılımıyla bu zafer dünyaya armağan edildi.

Fakat, DAİŞ’e karşı savaşan ve bölgeyi DAİŞ çetelerinden temizleyen bölge halkı bugün, DAİŞ kalıntıları tarafından her türlü katliam, işgal ve asimilasyona uğruyor. DAİŞ zihniyeti ile Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî’yi işgal eden zihniyet aynıdır.

Her ne kadar işgalci Türk devleti çeteleri farklı farklı isimler almışsa da DAİŞ’in kalıntılarıdırlar ve bugün işgalci Türk devleti şemsiyesi altında bölge halklarından intikam alıyorlar. Fakat bütün dünya bu suçlara karşı sessizdir. DAİŞ’in bitirilmesini dünyaya armağan eden bölge halkları bugün katliamlarla yüz yüze bırakılmış.

Tarih nasıl ki Kobanê direnişini unutmayacaksa, bu sessizliği de unutmayacaktır.

Biz YPG-YPJ güçleri, insanlığın savaşçıları olarak bu kutsal gün vesilesiyle bütün kahraman şehitlerimizi anıyoruz. Tekrar belirtiyoruz ki; Kobanê direniş ruhuyla her türlü işgale karşı büyük bir kararlılıkla mücadele ederek, halkımızı, ülkemizi ve insanlık değerlerini savunacağız.”