Yüzde 98 engelli ama tahliye edilmiyor!

Yüzde 98 engelli raporuna rağmen tahliye edilmeyen tutsak Serdal Yıldırım için bir başvuru daha yapıldı.

Metris R Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Serdal Yıldırım (27), Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) "cezaevinde kalamaz" raporlarına rağmen tahliye edilmiyor. Yüzde 98 oranında engelli olan Yıldırım hakkında ATK, 5 Şubat’ta “Cezaevinde hayatını yalnız idame ettiremez” raporu verdi. Bunun üzerine Bakırköy İnfaz Savcılığı, Yıldırım’ın Mardin İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Bürosu’na yazı yazarak Yıldırım’ın serbest bırakılması için “Toplum güvenliği açısından tehlike oluşturup oluşturmayacağı, tahliye olması halinde toplum güvenliği açısından risk teşkil edip etmeyeceği” sorularını yönelterek bilgi istedi.

EMNİYET: AĞIR TEHDİT OLUŞTURUR

Emniyet Müdürlüğü tarafından ise herhangi bir gerekçe gösterilmeden "İnfazın ertelenmesi halinde toplum güvenliği bakımından ağır ve somut bir tehlike oluşturacağı” yönünde iddiada bulunuldu. İnfaz savcılığı da Yıldırım’ın “Toplum güvenliği açısından risk oluşturacağı" gerekçesiyle infaz erteleme talebini reddetti.

Yıldırım’ın avukatı Vedat Ece, ret talebinin ardından Bakırköy İnfaz Hakimliği’ne başvurarak müvekkilinin tahliye edilmesini istedi. Ece, İnfaz Savcılığı’na da başvuruda bulunarak Mardin İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Bürosu’nun hangi gerekçeyle taleplerinin reddedildiğini açıklamasını talep etti.