Zap’ta bir saldırı helikopteri darbelendi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Zap bölgesinde işgalcilere ait bir saldırı helikopterinin darbelendiğini bildirdi.

HPG-BİM, Zap bölgesinde iki ayrı alanda işgalcilerin gerillalar tarafından vurulduğunu belirtti.

Yazılı açıklamada Zap ve Avaşin bölgesindeki son gelişmeler şöyle aktarıldı:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 22 Eylül günü saat 17:40’da Zap bölgesine bağlı Girê Şehîd Serxwebûn’da bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlar ile vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemde işgalcilerin kayıpları olmakla birlikte tam sayı netleştirilememiştir.

– 22 Eylül günü saat 23:10’da Zap bölgesine bağlı Kûnîşka alanı çevresini bombalamak isteyen saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Etkili vuruşlar sonucunda 1 saldırı helikopteri darbelenmiştir.

Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda;

– 22 Eylül günü saat 22:00’da işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanını patlayıcılar ile bombalamıştır.

- 22 Eylül günü saat 09:30’da Zap bölgesine bağlı Sîda alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

– 22 Eylül günü 09:30 – 23:20 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Girê Cehennem, Girê Rûbar yamaçları, Saca, Sîda, Şkefta Birîndara, Karker ve Tîpa T alanları savaş uçakları ve saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır. Aynı gün gece saatlerinde Koordîne ve Kînyanîş alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

– 22 Eylül günü gece saatlerinden 23 Eylül günü sabah saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos, Tabûra Ereba ve Girê Silêman alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı saatlerde Geliyê Basya, Qartal, Girê Silêman, Girê Şehîd Fırat, Girê Şehît Rizgar alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

– İşgalci TC ordusu, bir süreden beri Dola Bizina, Qartal, Girê Lanet ve Geliyê Basya alanlarını ağır silahlar ile bombalamaktadır.”