Zap'ta şehit düşen 3 gerillanın kimliği açıklandı

Zap’a yönelik hava saldırılarında şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “şehitlerimizin bize devrettiği mücadele mirasını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Zap’a yönelik hava saldırılarında şehit düşen 3 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.  HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“13 Ağustos günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Kinyaniş alanına yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Baz ve Tolhildan arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Baz Rojhilat
Adı Soyadı: Xalıd Hamedi
Doğum Yeri: Pencewin
Anne - Baba Adı: Gilyan – Xelil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Ağustos 2020 / Zap

***

Kod Adı: Tolhildan Colemêrg
Adı Soyadı: Serhat Tekin
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Gülay – Aydın
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Ağustos 2020 / Zap

İşgalci devletler Kürdistan’da tam bir sömürü sistemini kurmak için Kürdistan’ın her parçasında Kürt halkına her türlü katliamı reva görmektedirler. Bu soykırımcı koalisyona karşı, Kürt halkı yıllarca varlık mücadelesi vererek nihai özgürlük için çetin bir direniş içerisine girmiştir. Baz ve Tolhildan yoldaşlarımızda, onur direnişin birer öncüleri olarak her türlü görev ve sorumluluklarını yerine getirmişlerdir.

Baz ve Tolhildan yoldaşlarımız Kürdistan’ın farklı bölgelerinde dünyaya gelmişlerdir. Kürt halkın özgürlüğünü sağlamak ve Kürdistan üzerindeki işgal ve sömürüye son vermek için gerilla saflarına katılmışlardır. Önder Apo’nun ideolojisinde yetkinleşmiş ve demokratik modernite gerillasını pratikleştirmek için büyük bir emeğin sahibi olmuşlarıdır. Zagroslar’da işgalcilere karşı yapılan çok sayıda eylemde yerlerini alarak, işgalci güçlere büyük darbeler vurmuşlardır. Baz ve Tolhildan yoldaşlarımız, her türlü zorluğa göğüs gererek direnişleriyle Apocu fedai militanlığın timsali olmuşlardır.

Baz ve Tolhİldan yoldaşlarımız, Kürt halkına özgür ve refah bir gelecek kurmak için hiç tereddüt etmeden canlarını feda ederek, kahraman şehitlerimizin onur mücadelesini mutlak zaferle taçlandırmanın talimatını vermektedirler.

ZAFER YÜRÜYÜŞÜMÜZÜN PERSPEKTİFİDİR

11 Ağustos günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo alanına yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Karwan arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Karwan Halaç
Adı Soyadı: Mehmet Ali Bahadır
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Songül – Orhan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Ağustos 2020 / Zap

Karwan yoldaşımız 1995 yılında Bitlis’te dünyaya gelmiştir. Yurtsever ve emekçi bir çevrede şekillenmiş, faşist Türk devletin asimilasyon merkezi olan okulda işgalci devletin gerçek yüzünü tanımış ve 2014’de mücadele saflarına katılmıştır. Gerilla yaşamında emekçiliği ve direniş cephesindeki yaratıcılığıyla bilinen Karwan yoldaşımız, Zagroslar’da düşmana karşı direnişte önemli başarıların sahibi olmuştur. Karwan yoldaşımız katıldığı ilk günden şehit olduğu ana kadar tüm görev ve sorumluluklarını büyük bir başarıyla ve büyük bir azimle, inançla yerine getirmiştir. Karwan yoldaşımızın fedai duruşu ve mücadele azmi, bizim zafer yürüyüşümüzün perspektifidir.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin bize devrettiği mücadele mirasını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”