Zaxo'da katledilenlerin anısına eylemler: 1 tank imha edildi, 5 işgalci cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillası, işgalci Türk devletinin Zaxo’da gerçekleştirdiği katliamda yaşamını yitirenler anısına eylemler gerçekleştirdi. İntikam eylemlerinde 5 işgalci cezalandırıldı, 1 tank ve 1 dron imha edildi, 1 mevzi de darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Tüm Ortadoğu halklarının düşmanı olan soykırımcı Türk devletinin Zaxo’da aralarında çocukların da bulunduğu sivillere yönelik gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırı karşısında Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın intikam eylemleri devam etmektedir. Savaş suçlusu Türk devletinin saldırıları karşısında halkların meşru savunma gücü olan gerillanın etkili intikam eylemleri sonucunda; en az 5 işgalci cezalandırılmış, 1 tank ve 1 dron imha edilmiş ve 1 mevzi de darbelenmiştir.

İşgalci Türk ordusu, Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 8 kez kimyasal silah ve patlayıcılar, 11 kez savaş uçakları, 17 kez saldırı helikopteri ve onlarca kez de tank ve obüslerle bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

25 Temmuz saat 01:40’ta Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda bulunan işgalciler, hareketli timlerimiz tarafından iki koldan sızma taktiğiyle vurulmuştur. Birinci eylem kolu; 1 tankı hedefleyerek isabetle vurmuş ve içindeki işgalcilerle birlikte imha etmiştir. İkinci eylem kolu ise; işgalcilere ait bir mevziyi ferdi silahlarla yakından mesafeden vurmuştur. Bu eylemde, en az 5 işgalci cezalandırılmış, 1 tank imha edilmiş ve 1 mevzi darbelenmiştir.

25 Temmuz saat 08:40’ta Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

25 Temmuz saat 06:00’da Şehîd Adil alanı üzerinden bulunan 1 dron güçlerimiz tarafından vurularak imha edilmiştir.

26 Temmuz saat 07:15’te Şehîd Umîd alanındaki işgalciler sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

24 Temmuz saat 12:10’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini bombalamak isteyen saldırı helikopterleri, güçlerimiz tarafından yoğun ateş altına alınmıştır. Müdahalenin ardından helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

25 Temmuz’da Girê Amediyê ve Girê FM Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri 8 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

 İşgalci TC ordusunun tank, obüs, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

25 Temmuz’da Saca ve Girê Cûdî Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlemlenmiştir.

25 Temmuz’da Garê’ye bağlı Yekmalê köyü ile Zap’a bağlı Şehîd Adil, Sîda ve Saca Direniş Alanları 11 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

25 Temmuz’da Şehîd Adil alanı ve Werxelê Direniş Alanı onlarca kez tank ve obüslerle bombalanmıştır.

25 Temmuz’da Girê Hakkarî, Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanları 17 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.”