Zêvkanlı 6 köylü tutuklandı

Yüksekova ilçesine bağlı Zêvkan köyünde gözaltına alınan 6 kişi, kent Valisinin “örgüt üyesi" olarak hedef göstermesi üzerine tutuklandı.

Yüksekova'da 27 Temmuz’da askerlerce Zêvkan köyüne yönelik yapılan baskınlarda aynı aileden olan Kemal, Halit, Şıvan, Murat, Nihat ve Şükrü Polat gözaltına alındı.

İlçe Jandarma Komutanlığı’nda 4 gündür gözaltında tutulan 6 kişi bugün biten ifade işlemlerinin ardından Yüksekova Adliyesi'ne sevk edildi.

Adliyedeki savcılık işlemleri sonrası “örgüte yardım ve yataklık etme” iddiasıyla Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 6 kişi tutuklandı.

Tutuklanan 6 kişi, Van F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

VALİLİK HEDEF GÖSTERDİ

Mahkemeden çıkan tutuklama kararının hukuksuz olduğuna dikkat çeken avukat Necat Polat, “Bu kararın hiçbir hukuki dayanağı yok. Valilik açıklamasında zaten müvekkiller örgüt mensubu olarak teşhir edildiler. Dolayısıyla tutuklama kararını veren mercii valiliktir. Yoksa aynı durumda olan dosyalarda tutuklamanın yapılmadığını biliyoruz. Tek işleri çiftçilik olan aynı aileden 6 kişinin bu şekilde soyut isnatlarla tutuklanmasının izahı yoktur. 72 yaşında birinin milis olduğu gerekçesiyle tutuklanması izahtan varestedir” sözleriyle tepki gösterdi.