Gençlerin Zînî Wertê’ye uzun yürüyüşü yarın başlıyor

Güney Kürdistanlı Gençler İnisiyatifi, KDP'nin Zînî Wertê’ye askeri güç konuşlandırılmasıyla başlayan provokasyona son verilmesi ve ulusal birlik talebiyle yarın beyaz tişörtlerle uzun bir yürüyüş yapılacak.

Güney Kürdistanlı Gençler İnisiyatifi,  Türk devletinin işgal saldırıları ve KDP'nin güç yığmasıyla başlayan provokasyona son verilmesi ve ulusal birlik talebiyle 16 Mayıs’ta Zînî Wertê’ye doğru uzun bir yürüyüş gerçekleştireceklerini duyurdu.

Yürüyüş Cumartesi günü saat 10.00’da Ranya Üniversitesi’nden başlayacak. Alınan bilgilere göre Güney Kürdistan’ın çok sayıda kentinden gençler yürüyüşte yer alacak.

Yürüyüşü sivil toplum örgütleri, siyasetçiler, gençlik örgütleri, öğrenci dernekleri, bir çok siyasi parti, bağımsız kişi ve sanatçılar da destekliyor.

Ancak İnisiyatif, sembolik bir sayı ile yürüyüşe başlayacaklarını, daha sonra geniş katılım çağrısında bulunacaklarını bildirdi.

Yürüyüşte sadece Federe Kürdistan Bölgesi’nin bayrağı taşınacak. Eylemciler, üzerinde “Êdî Bes e” yazılı beyaz tişörtler giyecek.