Ziraat mühendisi İnanç, nasıl AFAD müdürü oldu?

Van AFAD Müdürü Nevzat İnanç’ın Ziraat Mühendisi olduğu ve AKP’ye yakınlığı nedeniyle AFAD müdürü yapıldığı ortaya çıktı.

Türkiye ve Kürdistan’da Bahçesaray’da meydana gelen ve 40 kişinin hayatına mal olan çığ felaketindeki ihmaller zincirine dikkat çekiliyor.

Çığ felaketinden sonra Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın siyasi şov amacıyla korucu, polis ve asker ordusuyla olay yerine gitmesi, Orhan’ın, AFAD’a “Siz de bütün ekiplerinizi alın oraya gelin” talimatı vermesi, AFAD müdürünün itiraz etmeyerek bölgeye ekip göndermesi ile ölü sayısının arttığına dikkat çekiliyor.

ASIL MESLEĞİ ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ

Van AFAD Müdürü Nevzat İnanç, Yüksek Öğrenimini Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde tamamlayarak Ziraat Mühendisi oldu. Gençlik yıllarında; Vanspor altyapısında başlayıp, Vanspor amatör takımı ve amatör lisansla profesyonel takıma kadar süren futbolculuk dönemi üniversite yıllarında ise üniversiteler arası futbol turnuvalarında Yüzüncü Yıl Üniversitesi futbol takımında oynadı.

3. lige terfi maçlarından önce Köy Hizmetleri Sporda, sonra da Van Telekom Sporda yer aldı. Ayrıca uzun yıllar amatör kulüplerde ve okul takımlarında hentbol, masatenisi oynadı. 2005-2006 ve 2017-2018 yılların da Belediye Vanspor As Başkanlığı yaptı.

GÜVENLİKÇİ İKEN AFAD'A MÜDÜR YAPILDI

Sporcu olan Nevzat İnanç, 90’lı yıllardan 2000’li yılların sonuna kadar Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde “güvenlik görevlisi” olarak çalıştı. AKP’nin iktidara gelişi ile İnanç’ın hayatı da değişmeye başladı. Nevzat İnanç, “İnanç” ailesinin AKP’ye olan yakınlığı sayesinde kendi alanı olmadığı halde 2014’te AFAD Müdürü olarak atandı. Sıradan bir güvenlikçi iken AFAD müdürü yapılan İnanç’ın bu durumu Bahçesaray’da yaşanan ve yaklaşık 40 kişinin yaşamının son bulduğu çığ faciasından sonra yeniden gündeme geldi.

TORPİLLE GETİRİLDİĞİ İÇİN Mİ GÜLŞEN ORHAN’A İTİRAZ EDEMEDİ

Kamuoyunda katliamın sorumlusu olarak gösterilen Erdoğan’ın Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın “Tüm kurtarma ekiplerini ve araçlarını toplayın çığ bölgesine gelin” şeklindeki talimatına tüm ekipleri ve kurtarma ekiplerini gönderen İnanç, böylelikle büyük bir katliamın kapısını araladı.

Kendisini torpille müdür yapanlara karşı sesini çıkarmayan ve aksine yaranma çabası içine giren İnanç, olayla ilgili şu ana kadar henüz bir açıklama dahi yapmış değil.