Çiftyürek: Kürtler kayyumlara karşı tek yumruk olmalı

KKP Genel Başkanı işgal edilen HDP'li belediyelere ilişkin konuşarak, Kürtlerin dört parça Kürdistan'da bu işgale karşı tek yumruk olmaları gerektiğini ifade etti.

HDP'li 3 büyükşehir belediyesinin AKP-MHP rejimi tarafından kayyum atanarak işgal edilmesine karşı tepkiler büyürken, çeşitli çevrelerden de dayanışma açıklamaları yapılıyor. Kürdistan ve Türkiye kentlerinde birçok STK ve siyasi oluşumlar HDP ile dayanışmasını beyan ediyor. Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek de gasp edilen HDP'li belediyelere ilişkin konuştu.

Çiftyürek, dört parça Kürdistan'ın kayyum işgaline karşı tek yumruk olmasını gerektiğini söyledi. Kobanê, Efrîn ve Kerkük işgallerinde Kürtler sergiledikleri birlik duygusunun bugün de kayyumlara karşı sergilemeleri gerektiğinin altını çizen Çiftyürek, Kürtlerin tüm parçalarda sokaklara dökülerek tepkilerini dile getirmelerinin önemli olacağını vurguladı.

'AKP DARBE YAPIYOR'

AKP'nin kendini devlet olarak tanımladığını ve Kürtleri çıkardıkları yasalara göre dizayn etmek istediklerini belirten Çiftyürek, "Seçimlerde Kürtler onların beğenmedikleri adayları başkan yaptıklarında, o başkanları tanımıyorlar. Kaldı ki bunu AKP yetkilileri açık ve net olarak söyledi. Kendi yasalarını bile çiğniyorlar. AKP, 17 yıldır iki temel referansı dile getiriyor: Birincisi, milletin iradesinin her şeyden üstün olduğunu belirtiyorlar. İkincisi ise, askeri ve sivil darbeyi kabul etmediklerini söylüyorlar. Fakat bunları 17 yıldır da Kürt halkına karşı kullanıyor. Bu halkın iradesini tanımıyor. Ayrıca Kürt halkının iradesine karşı sivil darbeyi ikinci kezdir yapıyor. Kürt halkı bunu kabul etmeyecek. Biz Kürdistani partiler olarak bir araya geldik. Toplantılarımız devam edecek. Ortak sonuçlar alarak, sonuna kadar da sivil, demokratik ve meşru zeminde mücadelemize devam edeceğiz."