Çukurca’da 3, Cudi’de 1 asker öldürüldü

HPG, Çukurca’da düzenlenen eylemde 3, Şırnak’ın Cudi dağında ise 1 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Güney Kürdistan’ın Lelikan Tepesi, Hakkari’nin Çukurca ilçesi ve Şırnak’ın Cudi bölgesinde düzenlenen eylemlere ilişkin bilgi verdi. HPG açıklamasında Mardin’deki operasyon ve Medya Savunma Alanları’na dönük hava saldırıları hakkında da bilgiler yer alıyor.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

‘’Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

SIDEKAN’DA EYLEM

20 Ekim günü (bugün) saat 08.30’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Lêlîkan Tepesi’nde konumlanan düşman askerlerine yönelik eylem düzenlemiştir. Tepedeki düşman mevzii ve zırhlı araçların yoğun ateş altına alındığı bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

ÇUKURCA’DA ASKERİ MEVZİ İMHA EDİLDİ: 3 ÖLÜ

Aynı gün saat 08.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Tepedeki düşman mevzii ve barınaklarının hedeflendiği bu eylemde 1 mevzii tümden imha edilmiş, tespit edilebilen 3 düşman askeri öldürülmüştür.

CUDİ’DE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

16 Ekim günü işgalci TC ordusu gizli birliklerin desteğiyle Şırnak’ın Cudi Dağı’nda bulunan Sefinê, Deriyê Cebrail, Deriyê Çılmir ve Kerê Sorbıtnê mıntıkalarında bir operasyon başlatmıştır. Sahada başlatılan Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında, 19 Ekim günü alandan geri çekilmeye çalışan düşmanın gizli bir birliği saat 16.30 sularında Kerê Sorbıtnê mıntıkasında güçlerimizin hedefi olmuştur. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür. Düşman birlikleri aynı gün sonuçsuz bir şekilde operasyon alanlarından geri çekilmiştir.

MARDİN’DE OPERASYON

İşgalci TC ordusu gizli birliklerin desteğiyle 19 Ekim günü gece saatlerinde Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Xırabê Bava ile Talatê Köyü alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Alandaki operasyon halen devam etmektedir.

HAVA SALDIRILARI

18 Ekim günü saat 09.40’ta işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Arıs Farıs Köyü’nü bombalamıştır. 19 Ekim günü saat 04.45’te savaş uçakları yine Avaşin bölgesine bağlı Adılbeg alanını bombalamıştır. Yaşanan bombardımanlar sonucunda bölgedeki bağ ve bahçelerde maddi zarar meydana gelirken, herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmamıştır.’’