Öztürk: Muhalefet de bu İmralı tecridinin parçası

Agirî’de halk buluşmasında konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, “Sadece AKP-MHP iktidarı değil, muhalefet de bu İmralı tecridinin parçası” dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) güncel siyasal gelişmelere dair Serhat kentlerinde başlattığı ziyaretler ve buluşmalar devam ediyor. DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP eş genel başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır ile partililer, bugün de Agirî’deydi. DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, Panos’ta (Patnos); Saliha Aydeniz, Gîyadin (Diyadin) ilçe ve köylerinde; Keskin Bayındır ise, Bazîd (Doğubayazıt) ilçe ve köylerinde halkla bir araya geldi.

'İKTİDAR TECRİDİ DERİNLEŞTİRDİ'

Panos’ta Belediye İş Merkezi’nde halkla bir araya gelen Öztürk, 2013-2015 yılları arasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile yürütülen diyalog sürecine değindi. Öztürk, “Bu görüşmelerin karşı tarafında AKP hükümeti vardı. Ancak iktidar, onurlu bir barıştan yana tavır almaktan kaçındı. Onurlu bir barış sağlanabilirken onlar Kürt halkını sürgün etme, öldürme ve cezaevlerine koyma planları kurdular. Savaş planı devreye koydular. Ancak Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan her fırsatta onurlu bir barış için çabaladı. Ancak iktidar buna karşı tecridi derinleştirdi ve savaşı başlattı” dedi.
Derinleşen tecride karşı halkın mücadeleden vazgeçmediğini belirten Öztürk, “Kürtler, dilleri, kültürleri, toprakları ve yaşamları için mücadelelerinden vazgeçmediler. Bu halk bugüne kadar kimseye minnet etmemiş, bundan sonra da etmez. İradesizliği, kölelik dayatmalarına karşı her zaman mücadele etmeye devam edeceğiz. Onurlu bir barış ve yaşam için Sayın Öcalan'ın fikirleri ve paradigması ortadadır. Eşit ve özgür bir yaşam için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

'KÜRT HALK ÖNDERİNİN ÇÖZÜM YOLUNA GELİN'

Çatışmaların ülkeye verdiği zarara değinen Öztürk, “Kürt Halk Önderinin çözüm yoluna geri dönün. Tecridi kaldırın ve savaşı bitirin. Dün Esat'a karşı çıkanlar, ‘katildir’ diyenler bugün Esat ile görüşmeye çalışıyor. Tek amaç Kürt karşıtlığıdır. Suriye'de Arap kemeri oluşturmaya çalışıyorlar. Bombardıman yaparak Kürtleri yerinden etmek istiyorlar. Bunun adı soykırımdır. Bunun için tecridi derinleştiriyorlar. Bunlar ahlaksızlıktır, vicdansızlıktır" şeklinde konuştu.
Öztürk, tecride dair muhalefet partilerinin tutumunu da eleştirerek, "Bu tecrit hukuki değildir. Bir an önce kaldırılmalıdır. Sadece AKP-MHP iktidarı değil, muhalefet de bu tecridin bir parçasıdır. Yaşanan hukuksuzluğa karşı ses çıkarmıyorlar. Ama ‘Erdoğan'ı iktidardan gönderelim’ diyorlar. Sorunumuz sadece Erdoğan mı? Ey muhalefet sen daha kanunlarını ve anayasayı savunamıyor, savaşa karşı duramıyorsun.”