Şengali, Cumartesi günü kitlesel bir törenle uğurlanacak

Türk devletinin Şengal’de düzenlediği suikast sonucu hayatını kaybeden Êzidî Toplumu Koordinasyonu Üyesi Zeki Şengali, Cumartesi günü kitlesel bir törenle defnedilecek.

Türk devleti, DAİŞ çetelerinin Şengal'in Koço köyünde gerçekleştirdiği katliamın dördüncü yıldönümü olan 15 Ağustos’ta savaş uçakları ile suikast düzenledi. Saldırıda hedef alınan Êzidî Toplumu Koordinasyonu Üyesi Zeki Şengali hayatını kaybetti. Şengali için Cumartesi günü kitlesel bir merasim yapılacak.

Cenaze merasimi saat 15.00'da Şengal'de gerçekleşecek. Merasim, bir araç konvoyuyla Xanesor ilçesinde başlayacak, sonra da Şengal dağındaki Serdeşt bölgesinde devam edecek. Bu sırada kitle Mam Zeki'nin cenazesini almak üzere, Kolka köyüne gidecek. Şengali'nin cenazesi omuzlarda taşınarak, “Şehit Dilgeş ve Şehit Berxwedan Şehitliği”ne kadar yürünecek. Şengali’nin cenazesi, daha sonra toprağa verilecek.

Törene Şengali’nin aile bireyleri de katılacak. Şengal’deki merasimin ardından ailesinin yaşadığı Almanya’nın Celle kentinde 25 Ağustos günü bir tören düzenlenmesi bekleniyor.