Barzan, Hakkari ve Siirt’te gerilla eylemleri

HPG gerillaları Güney Kürdistan’ın Barzan bölgesi ile Hakkari ve Siirt’te Türk işgal güçlerine yönelik düzenlediği eylemlerde en az 6 asker öldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Barzan’daki eylemde 1 asker, Yüksekova’da 1 ve Siirt’te en az 4 askerin öldürüldüğünü bildirdi. Açıklamada bazı eylemlerin sonuçlarının ise netleştirilemediği kaydedildi.

BARZAN’DA 1 ASKER ÖLDÜ

HPG-BİM’in bir çok noktada düzenlenen eylemlere ilişkin açıklaması şöyle: “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik bir dizi eylem düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

13 Ağustos günü saat 18.20’de Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesine bağlı Tepê Xwedê alanında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlenmiştir. Tepede bulunan mevzii ve barınakların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu skorsky helikopterler ile ölü ve yaralıları alandan uzaklaştırmıştır.

YÜKSEKOVA'DA ASKERİ KONVOY YOĞUN ATEŞ ALTINA ALINDI

Aynı gün saat 20.40’ta YJA Star güçlerimiz, Hakkari’den Gever (Yüksekova) ilçesi istikametinde ilerleyen işgalci TC ordusunun zırhlı araçlardan oluşan konvoyuna yönelik Şêmaşê köyü yakınlarında bir eylem gerçekleştirmiştir. Konvoyda bulunan tüm araçların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde kirpi tipi zırhlı bir araç darbelenmiş, ölü ve yaralı asker sayısı ise tespit edilememiştir.

GÜNEY KÜRDİSTAN’DAKİ BİR TEPEDE ASKERİ MEVZİLERE EYLEM

14 Ağustos günü saat 12.00 sularında Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Şehit Munzur tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiştir. Tepedeki düşman mevziilerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

ELİŞÊR TEPESİNDE 1 ASKER ÖLDÜ

Aynı gün saat 12.50’de YJA Star güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Elişêr tepesindeki askerlere yönelik suikast eylemi düzenlemiş ve 1 düşman askeri öldürülmüştür.

SİİRT’TE İKİ KOLDAN EYLEM: 4 ASKER ÖLDÜ

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 14 Ağustos günü saat 14.00’da Siirt’in Herekol alanına bağlı Şehit Canxurt tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman güçlerinin 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 4 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.”