Barzan ve Mardin’de gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Barzan ve Mardin’de düzenlenen eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

HPG sitesinde yer alan açıklamaya göre, Barzan’da 2 asker öldürüldü, Mardin Ömerli ilçe emniyet müdürlüğü binasına düzenlenen eylemde ise ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

HPG, Gever’de iki gerillanın yaşamını yitirdiğini, Siirt’te ise bir gerillanın esir düşmemek için bombasını kendisinde patlattığını duyurdu.

Açıklamanın tamamı şöyle:

BARZAN’DA EYLEM

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 19 Ağustos günü saat 06.20’de Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesine bağlı Bayrak tepesi çevresinde konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüş, 2 asker de yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

MARDİN’DE İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VURULDU

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 18 Ağustos günü saat 07.00’da Mardin’in Ömerli ilçe emniyet müdürlüğüne yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Emniyet binasının isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı düşman sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından alanda bir operasyon başlatan işgalci güçler, aynı gün akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

GEVER’DE 2 GERİLLA YAŞAMINI YİTİRDİ

17 Ağustos günü Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Muşanê köyü çevresinde işgalci TC ordusu insansız hava araçlarının desteğiyle bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün işgalci TC ordusu Muşanê köyü çevresini yoğun bir şekilde teknik kullanarak bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanlarda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ARAS İSİMLİ GERİLLA ESİR DÜŞMEMEK İÇİN BOMBASINI KENDİSİNDE PATLATTI

 17 Ağustos günü gece saatlerinde işgalci TC ordusu Siirt’in Herekol alanında görevde bulunan bir birliğimiz, işgalci TC ordusu askerleri ile karşılaşmıştır. Güçlerimiz ile çatışmaya giremeyen işgalci güçler kobra tipi taarruz helikopterleri, obüs ve havan topları ile alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bombardımanlar ardından işgalci güçler skorsky helikopterler ile alana indirmeler yapmıştır. İndirmeler ardından güçlerimiz ile düşman birlikleri arasında 18 Ağustos günü sabah saatlerine kadar yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda çok sayıda düşman askeri öldürülmüştür. Düşman birliklerine karşı kahramanca savaşan Bawer ve Haki yoldaşlarımız ile ağır bir şekilde yaralanan Aras arkadaşımız düşmana esir düşmemek için kendi bombasını kendisinde patlatarak şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.’’